..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

marți, 17 aprilie 2018

Denial - solutia lumii

.
Denial. Mecanism creat pentru a face suportabila viata, care în timp ajunge sa o facă și mai insuportabila pentru ca impiedica aparitia manifestărilor care sa se opună mișcările toxice din societate. 

Denial - acea capacitate de a percepe viata ca fiind placuta cu prețul distrugerii calității vieții măsurat obiectiv / realist. Și în subsidiar creează o lume hidoasa pentru cei ce refuza sa tina ochii închiși cu mecanisme de denial la tot pasul. Între denial și superficialitate avem acea diferența dintre copilul dotat care alege voluntar (emoțional) sa rămână repetent și cel nedotat care rămâne repetent forțat obiectiv de natura sa.
 
Denial este modul în care societatea ajunge sa asiste impasibil sa ii potente prin pasivitate pe cei care creează dezastre sociale.
 
Macro, este posibil sa "mulțumim" celor care folosesc mecanismele de negare la ordinea zilei pentru revitalizarea URSS, pentru succesul PSD samd.
 
Micro, din ce în ce mai mulți împrejur îmi recomanda "sa ignor" - ca solutie de trai "normal" intr'o societate atât de disfuncționala. Aparent nimănui nu i se pare relevanta dilema "în ce lume am ajuns sa trăim dacă pentru a'ti păstra un minim echilibru trebui sa ignori non-stop ceea ce vezi împrejurul tău?!". ...Sa trăiești cu ochii închiși, cu ochelari de cal pusi chiar de tine însuți.

Chiar credeti ca psihicul rezista la nesfarsit, netulburat in fata contradictiilor intre realitatea exterioara si cea interioara?! Chiar nu credeti ca la un moment dat trebuie sa incetam a ne ajusta perceptia si a incepe a ajusta realitatea?! Si cu cat mai repede cu atat mai bine, intrucat cu cat trece timpul cu atat creste decalajul intre cele doua?!
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.