..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 12 aprilie 2023

AI vs varfurile societatii

.

De cateva zile am ajuns sa ma uit la podcasturi unde inteligentii zilei discuta despre AI si impactul ref rasa umana.


Cu (al naibii de) rare exceptii cei care vorbesc folosesc logici crunt de falacioase. Emit concluzii in care rationamentul este sublim dar lipseste cu desavarsire.
Si totusi sunt printre somitatile zilei. Si au acces la informatii vitale, fascinante, utile. Pentru ca pozitia lor se datoreaza faptului ca ca societatea umana - si mai ales zona academica (de unde se nasc cercetatorii btw) valorizeaza indivizii mai intai in functie de memorie si mai apoi in functie de capacitate de efort. Inteligenta... nu prea stim sa o masuram chiar foarte bine, mai avem disensiuni, mai ales ca legitimarea metodelor existente i'ar arunca intr'o lumina urata pe cei care compun lumea academica. Sau varfurile societatii.

Oricum, ideea catre care mergeam era alta: ca intr'o lume supertehnologizata societatea umana are criteriul prim de valorizare memoria. secund - capacitatea / disponibilitatea de / la efort.
O vad fiind o structurare din start perdanta in fata tehnologiei. - in momentul in care omul incepe sa concureze cu aceasta in joburi, in piata muncii...

Este o structurare care face din start ca AI'ul sa inghita pe nemestecate varfurile societatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.