..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

marți, 6 aprilie 2010

Cine face, cine este

.
Derivate din articolul anterior. (adica ideile continuate de la...)

La noi face cel ce este in timp ce la ei este cel ce face!

(referitor la manajeri, primari samd)

De asta se ajunge la noi sa fie mai importanta pozitia decat realizarile personale. De asta la noi un tiriplici este cineva pentru ca are functie de primar (ori manajer), chiar daca actiunile lui sunt de toata jena, in timp ce altul este un nimeni, pentru ca nu are functie, chiar daca actiunile lui sunt remarcabile.

Aici este preamarit cel ce este, indiferent de ceea ce face. In vest, se pare ca treaba este invers, ei il preamaresc pe cel ce face, si il pun sa si fie in acord cu ceea ce face.

Asta motiv iata este pentru care… mai taica…, la noi hai fara sisteme cu pozitii, cu functii ierarhice bazate pe competente. La noi… un sistem simplu, curat, autocratic. Cel putin aparent, la suprafata. Sefii sunt aia din vointa divina, na! Si cu cat mai divina, cu cat mai neinteleasa cu atat mai bine, pentru ca tare incurcate sunt incurcaturile... divine. Si atunci oamenii isi vad de treaba lor si fac, pentru ca nu isi mai bat capul cu cine este. S’apai daca guvernantii (manajeri ori alte oratanii) sunt alesi totusi in functie de competente… asta nu mai trebuie sa stie tot tugulanu’. Ca il perturbeste de la trebile lui. Il face sa se preocupe cu cum sa faca ca sa para ca este! Ca sa devina! Si asta tare incurcata dandanaie ajunge sa fie.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.