..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

joi, 8 aprilie 2010

Continuare cu scari

.
Iar discutia din articolul anterior apare doar dupa ce dau crezare cifrelor studiului.

Pen’ca!

Cele cateva studii pe care le’am citit in ultimii cativa ani aratau hibe structurale, de conceptie, incredibile. Astfel incat rezultatele erau nu firesti, nu logice, ci pescuite din marea de posibilitati, in functie de inspiratia autorului studiului / cartii.

Adica.

In studiul care arata cum ca dom’le cei care isi noteaza (ahhh... tar and cement / joe dolan in casti, n’am mai auzit’o de mult) aaa... ce spuneam...? A! Deci cei ce isi noteaza obiectivele le ating intr’o proportie mai mare, spune studiul.
Insa conform istoricului, tare greu mi’e sa cred ca autorii nu au ignorat ipoteze de genul:
- Cei ce noteaza constientizeaza mai bine atingerea scopurilor.
- Cei ce noteaza se raporteaza la notite, nu la toate scopurile, cand fac afirmatia ca le’au atins.
- Cei ce nu noteaza tind sa ignore scopurile atinse, avand ramase active pe retina cele pe care inca le mai au de atins impreuna cu cele noi.

Ca asa se face faimoasele studiile. Pe banda rulanta, din nevoia de carti scrise pentru bani, faima, cv ori motive diverse, nu din nevoia de adevar, ori din nevoia de a impartasi chestii interesante la modul bai, uite am descoperit america!

Fiindca oricum adevarul a fost trecut in randul magdalenelor (pe care totusi nu tre' sa le omori cu pietre), iar pe america o stie deja toata lumea. Din poze. (hmmm... the ubiquitous mr. lovegrove / dead can dance, tot in casti)

Si ca am zis de banda rulanta! Mai fratilor, dar niminia nu se’ntreaba de ce au fost schimbate scarile rulante de la metrou cu unele mai inguste? De ce, crescand numarul de bipezi, s’au inlocuit scarile care permiteau un sir static si unul miscator, pentru grabiti, pentru urgente... cu scari care permit o persoana si jumatate? Ca nici nu’ti mai e clar. Ii faci loc vreunuia sa treaca pe langa tine sau...? D'abea ce incepusera sa invete si meltenii sa lase liber un loc pentru cei ce chiar au de ajuns undeva.

Asta... in timp ce in cor de urlete de criza si de greve by metro-angajati... se schimba brusc scari pe care nu le'am vazut sa se defecteze, sa creeze probleme. Si nu se schimba scari. Se schimba toate scarile! Pen'ca e criza si nu ie bani!
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.