..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 22 ianuarie 2014

GDF Suez - o companie a incompetentei nesimtite


 .
(da, stiu titlul contine un pleonasm - fiece incompetenta de acest nivel este si nesimtita)

Pentru ca iata, se fac saptamani bune de cand aman sa scriu cateva randuri legate de ceea ce’mi serveste nenea Liiceanu in Estul naivitatii noastre, azi scriu despre nesimtirea care troneaza in GDF Suez vis-a-vis de clientii sai, fata de omul de rand.

Si oricum, pe cine intereseaza Liiceanu? Mult mai appealing sunt injuraturi la adresa unui mamut nesimtit – GDF Suez.

Pai ce facu el catre mine?

Una bucata – imi factură in functie de visele sale erotice, sume frumusele.
Eu, mai cu capu’n alte cele de felul meu, incercand sa filtrez cretinismele vietii cotidiene am plătit (ca oricum n’ai alta sansa).
Apoi le’am trimis indexul.
Asa ca mamutul nesimtit s’a trezit ca imi este dator cu vreo cateva sute lei noi.
Mi i’a dat inapoi?
Nu, i’a tinut luni bune pana cand s’a acoperit gaura din buzunarul meu cu ceea ce intr’adevar am consumat.
Acum circa o luna, gaura acoperita, ei iar cer bani, cam o suta de lei. Noi.
Fiind sarbatorile, eu fiind cu cap’n alte cele – stiind ca la gaze i’am creditat la greu... am intarziat cu plata. Nici nu m’am prins din prima ca li s’a epuizat creditul.

Asa ca ieri intru in casa hotarat, planificand sa fac o baie fierbinte, incerc sa pornesc caldura.

Fssssss... (si nimic).

Transpir instantaneu, clar nu mai era nevoie de caldura, arunc pe mine un pantalon, apuc in fuga un telefon de pe hol ca sa fac lumina in intuneric si ma arunc pe scari in jos. Ies afara si incep sa studiez contoarele. Toate sunt la locul lor. Bun. Ma uit la unul, arata ok, dar la naiba, nu e al meu. Il depistez pe al meu, arata ok. Incep sa urmaresc teava, gasesc o cana oprita si cu sigiliu pe ea.

Fug din nou sus, iau o cheie, fug jos, deschid cutia de scrisori si gasesc hartiute in ea. A naibii, prin plasticul ala al ei parea ca are o singura felicitare inauntru. Parea...

Fug sus, imprastii felicitarile pe jos, le separ pe cele de la gaze si le deschid cu viteza.

In fine, sar peste etapele neimportante, imi fac cont la ei pe site, dau sa platesc on-line.
Nu se poate face plata on-line pentru sume mai mici de 150 de lei. Tu’va Soarele...!

Ma arunc in masina, bancomat, platesc.
Intors, trimit dovada de plata, evident cu cerere de reconectare. Pe site am fost obligat sa imi introduc numarul de telefon. Lucru care imi displace profund dar in acest caz avea totusi sens: urma sa fiu anuntat cand vine trupa mirobolanta, nu?

Azi ma duc la munca cu masina, in ideea ca voi fi anuntat cand vine trupa, sa pot sa dau fuga acasa.
Pe la ora 14 primesc mail ca in 24 de ore va veni trupa, si ca reconectarea se face exclusiv in prezenta unui careva din partea clientului. Adica au putut sa ma deconecteze fara stirea mea, dar reconectarea, coane... trebuie neaparat sa fiu nu numai anuntat dar si prezent fizic! Ca au decis ei ca nu am nimic mai bun de facut!

Astept telefon. Nimic.

Ajung acasa... nimic mai firesc: in usa (desi am cutie de scrisori) maimutele au bagat in usa bilet cu faptul ca ei au vrut sa munceasca dar nu m’au gasit acasa – pe la ora 13! Inainte de a ma anunta ca vor veni in urmatoarele 24 de ore! Si fara nici o urma de intentie de programare a unei ore.

Ceva la modul concursul se tine joi dar postul e ocupat de marti.
In mod real fiind: asteapta’ne tu in urmatoarele 24 de ore, dar mai bine ia mai umbla dupa noi pentru ca noi deja te’am marcat lipsa la intalnirea despre care nu te’am anuntat!

Adica tu, cetatean de nimic, il creditezi luni de zile pe GDF Suez fara dobanda, fara problema, dupa care ei nu te crediteaza o singura luna cu o suma hilara, dupa care in luna de iarna iti taie brusc gazele si te anunta prin posta – desi aveau dinainte mailul tau (dar ala se foloseste doar in scop publicitar, evident!) – dupa care platesti, dar nu pe site’ul lui pentru ca sub 150 de lei desi iti taie gazele pentru ei, nu sunt suficienti bani pentru a'i accepta de la tine asa usor, dupa ce reusesti sa platesti si dupa ce ne dovedesti ca ai platit stai lipit de usa casei, nu te mai duci la munca, nu pleci la cumparaturi, nu te c*** pentru ca... noi suntem GDF Suez si venim cand vrea mustiucul nostru si te punem iar sa alergi dupa noi si sa ne astepti infrigurat la propriu fiindca ne doare de tine fix la zece metri in fata mustiucului!
(acesta este adevaratul mesaj catre client al nesimtitului GDF Suez – tu’va Soarele si Luna si lapcele mumelor voastre!)

Si mai am o intrebare: daca sunt indreptatit sa am gaze in acest moment - conform platii, de ce nu am voie sa imi dau singur drumul la robinet? Sigiliul? L'a rupt pisica dom'le!
.

10 comentarii:

  1. Well, aici e un soi de dubla culpa oarecum. Tu ca bun cetatean, daca nu vrei sa te jupoaie trimiti indexul lunar. E un apel de 20 de secunde maxim, la si cu datele specificate pe factura/contor. Logic e sa verifici lunar facturile - dupa parerea mea, daca te intereseaza ce fac. Ca ei fac ce e contractual specificat - deconectarea de la neplata, e cam tot problema ta, lor li se rupe ca tu ai dat bani in plus din cauza ca nu ai facut un minim efort, ei la 3 luni verifica cititoarele si regularizeaza facturile ca totul sa fie bine. Una peste alta daca esti boem, poti sa iti activezi debit direct si daca ai bani in cont nu mai patesti asta, insa ei cum ai bani in cont la data scadentei facturii cum ti i-au supt.

    RăspundețiȘtergere
  2. pierzi din vedere subiectul: dublul standard, proasta organizare si "grija" fata de client.

    RăspundețiȘtergere
  3. similar e ca si cum tu ai veni si ai spune ca era vina alora ca s'au suit in avion, ce le trebuia avion? - ignorand problema incompetentei autoritatilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. cat despre argumentele tale:
    a. telefon? nu multumesc, suntem in 2014, companiile au posibilitatea de a citi de la distanta contorul, chiar eu am fost chemat sa lucrez la astfel de soft pentru electrica;
    b. direct debit? nu multumesc. la cat de incapabili sunt e doar o chestie de timp pana ma trezesc cu retrageri aberante din cont.
    c. contract specificat? e contract facut in interesul lor, de ei, fara nici o posibilitate de negociere din partea noatra. asta se numeste contract dar nu este asa ceva. este o lista de reguli ale lor la care trebuie sa ne supunem pentru ca alternativele sunt si mai naspa (asta neinsemnand ca aceasta varianta este ok!).

    RăspundețiȘtergere
  5. well, astea iti sunt optiunile. stai in frig jegos si te duci contra curentului :)) asta daca mai ai...sau te bucuri de calitatea vietii, esti atent si faci sa iti fie bine.
    Am vaga senzatie ca dai prima data ochii cu un asemenea mastodont si te astepti sa ii pese :)). Te executa judecatoresc prietenii, d'apai astia cu gaz. wake up!
    atata vreme cat le consumi serviciile tre sa joci dupa regulile lor...si asta se intampla peste tot, oricand, oricum. sau ti-o iei..vezi cazul de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu are nici o relevanta avionul cu situatia data. Neatentia ta a facut ca reactia lor sa fie justificata.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu ma astept sa le pese.
    le pretind sa fie profesionisti.
    altfel se sta in societate jegoasa din cauza celor care nu ridica un deget sa inderpte lucrurile. si mai si stau apliecati spunand ca ei fac justificat ceea ce fac.

    RăspundețiȘtergere
  8. pai tu fusai profesionist cand nu ai deschis scrisoricile, ca deh? Sa ai asteptari de la altii, mai ales cu care ai contracte in care ti-o iei la prima abatere inseamna sa ai o naivitate pe care nu credeam ca o mai vad pe undeva :)) Peste tot in lume ce ti se factureaza si nu il platesti ori face dobanda ori vine si harsti.

    RăspundețiȘtergere
  9. profesionist sunt la munca. acasa... doar ma lafai.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.