..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 11 martie 2009

Curiozitati istorice

o
Civilizatia cucuteni. 5000. Inaintea lui Cristos.

Civilizatia sumer. 3500. Tot inaintea lui Cristos.

Diferenta intre cele doua este egala cu diferenta intre azi si navalirea popoarelor migratoare. Prin bucuresti, odorhei samd.

In vremea de sfarsit a imperiului roman se trimiteau pasarele calatoare. Sau curieri calare ori alerganzi de’a’mpicioarelea. Azi se trimit niste chestii uaierles.

Adica atunci cand sumerienii abia aflau tehnici de scris si de facut papusele de lut, prin iasi / suceava se implementa deja politica de criptare pentru securitate pe uaierles MIATRC (ma iesi d’aci ca’ti rup capul!). urmasa a protocolului IPLMF (IP'ul tau e la mine, fraiere!). Asa ca cd’urile de la marea moarta “hit sumer manea moarta -3500” erau fie cu cnou-hau importat, fie chiar comandate la ateliere din state (le unite ale moldovei).

Deci bancul ala era pe bune. (cel cu descoperiri arheologice de tot felul de tehnologii prin alte parti, la noi nimic, aici aveam uaierles).

Ai naibii nemtii astia!

-------------------
Later edit:

Primele semne in china. 5000. Inaintea lui Cristos. (hai ca nu mai spun de chestia asta, poate se supara omu’ – chiar toata lumea e inaintea lui...). dar sunt semne de araturi, nu de scriere. :P

5000. hm. ca la suceava. Dar la 1700 (nu zic inaintea cui) poc, dinastie! (acolo, nu aici)

Probabil ca asta e diferenta intre orez si mazare cu suc de albine. la cuptor.

Si io care credeam ca mananc sanatos... :(

--------
Later later edit:

Am gasit. Buimacii astia de aici (urmasii cucuteni) au gasit microundele. Si cola. Si mcdonalds. Drive mcdonalds. Si haliud. Si'au murit toti grasi in paturi plutitoare uitandu'se la filme pornache. Totul confectionat insa din materiale biodegradabile. Asa a disparut orice urma a civilizatiei lor!

Ah, inca o enigma a istoriei rezolvata!
o

3 comentarii:

  1. slava domnului ca copchii nu mai tre sa invete istorie.

    RăspundețiȘtergere
  2. amintirile ma nauceste.
    incercam sa'mi dau seama de unde a pornit ideea. ieri am avut ora de povesti cu seful it de la multinationala. si m'a intrebat de facultate. si mi'am adus aminte ca unul din cele mai interesante cursuri a fost ICRM (istoria culturii romane moderne). care curs pornea cu tablitele de la tartaria. si ma tot intrebam - daca in tartaria era romania moderna, mai e loc si pentru altfel de romanii?
    dushu' e corect! de la -5000 fiind vorba de modernitate, nu mai exista antichitate, recte nexam istorie!

    RăspundețiȘtergere
  3. io eliberatorul copiilor. de sub crunta asuprire a culturii!

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.