..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

kendo stuff

.
incerc aici. notite cu diverse amintiri dupa antrenamente. note personale.

15 dec
 fumikomi ashi iese ok daca nu ridic talpa (calcaiul) la mai mult de cativa centimetri. ceea ce este imposibil daca la salt am chiar si cea mai mica miscare verticala.saltul trebuie sa fie exclusiv orizontal.

15 iun
 probabil ca pot imparti lovitura in doua. partea lenta si partea rapida. asa as obtine: a) spatiu pentru acea acceleratie care ni se tot spune ca nu o facem (incercam sa am viteza maxima inca de la initierea miscarii); b) timp pentru observarea deschiderilor si decizie asupra loviturii; c) surprinderea oponentului - el vazand o miscare lenta a shinaiului este conditionat la nivel psihic sa o catalogheze ca fiind benigna.

13 iun
 inainte de antrenamente fructe si glucoza.

5 iun
 cand dau atentie mainilor separat shinaiul tinde sa capete traiectorii nedorite. e util ca fiecare mana sa fie unde trebuie dar cand ma concentrez doar pe miscarea shinaiului lovitura devine mult(!) mai precisa.

niste ani...

 7 iul
 priza mainii drepte, daca nu o slabesc in timpul loviturii imi deviaza lovitura, stanga se arcuieste inghesuita. a naibii geometrie.
miscare inainte-inapoi in plan orizontal deasupra capului pentru "aruncarea" cu mana stanga a loviturii la men.


5 iul.
am descoperit ca din dorinta de a nu mai rotunji toate miscarile, de a cauta miscarile cat mai directe / drepte, ajung cu unele in extrema celalata: robotel.
suriasi: din nou calcaiul stang se ridica prea mult cand inaintez. dar daca nu'l ridic imi e greu sa pastrez inaltimea constanta in timpul miscarii.
suriasi cursiv. picioarele nu trebuie sa ajunga in acelasi 'plan'. e necesara o cu totul alta dinamica pentru balasarea rapida a centrului de greutate de pe un picior pe celalalt. lucru care ma trimite din nou la topait. stangul si el trebuie sa pastreze contactul cu podeaua. cred ca a ma imagina un compas cu cursa limitata este un inceput.
topicomi men. dupa bataia de topicomi piciorul stang nu'mi vine atat de rapid, nu tasneste spre inainte. incercand sa il aduc mai repede descopar ca imi anuleaza mult din inertia inaintarii. poate ar trebui sa aduc din lovitura de men normala ideea de simultaneitate a lovirii si aducere a stangului, cu aducerea stangului atunci cand am aderenta pe dreptul pentru a nu il mai simti ca o ancora daca incerc sa il aduc in fata cand sunt in aer. iar pentru asta este nevoie de simultaneitate: lovitura pe drept, aducerea stangului, finalul loviturii de men. superb! :(
inca tin picioarele mult prea apropiate in kamae. imi da probleme de echilibru si imi limiteaza capacitatea de tasnire.
mana dreapta trebuie mai aproape de tsuba. nu reusesc sa o conving sa nu mai lase larga priza pe shinai inainte de finalul lovirii.
kiai pe lovitura inalt si constant. fara rotunjiri.
si un ura: desi am avut o pauza de o saptamana, nu mi s'a mai rupt nici o bucata de piele, nici de pe talpi, nici de pe palme, desi nu le'am menajat.