..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 10 februarie 2016

Cenzura - URA!

.
Cam asta inseamna sa fii si idiot si incult. Adica PSD’ist.

Avem una bucata mahar in pulitica de la noi (pe numele sau de scena Liiiiviu Dragneaaaa) care s’a ofticat ca prea multi au inteles cu ce se mananca al sau partid si astfel PSD a cam ajuns eticheta pentru mizerii – la fel cum tiganii de cel putin o suta de ani au ajuns eticheta pentru furtisaguri. Acum poti ca in loc de “hai sa facem o tiganie!” sa spui “hai s’o comitem a la PSD!”.

Asa ca a impins deja o lege noua - inca una care arata cat de mult au preluat ei modelul ceausist - o lege de interzicere a libertatii de expresie. Ca sa nu mai aiba voie lumea sa vorbeasca despre cacanariile marca PSD…!

Si au impachetat’o ei asa a la 2016… ca de fapt este o lege a tolerantei! ca vezi-doamne la nivel european(!) se intampla lucruri care creaza necesitatea de a interzice orice lipsa de toleranta… verbala!

Intr’un mic speech de prezentare a necesitatii legii individul incepe cu “romanii sunt un popor tolerant” si inchide cu “este nevoia de programe de toleranta in scoli (…) in toata societatea romaneasca”.
Pai mai michiduta-doi, de ce pana corbului este nevoie de programe de toleranta si legiferare pentru toleranta daca noi suntem deja toleranti?! Esti primul pe care il dau in judecata pentru defaimarea intelectului intregii societati! Toate programele astea sunt numai alta portita de sugere de bani din visterie pentru voi!

Apoi: ditamai Frantia, nu numai ca nu a legiferat impotriva, ci a sarit cu mic cu mare sa apere libertatea de expresie a unor nesimtiti care produc pe banda rulanta mizerii despre tot si toate (mai putin despre ovrei, da’ ne facem ca nu stim). Ba chiar au chemat si intreg mapamondul sa se boteze ciarli…

Dar nu, Liviu Dragnea spune ca e european sa “ciocu’ mic futu’va’n aripa!”.

Dar! Aici ajungem la incultura. Aceasta nevertebrata nu stie ce s’a intamplat in Romania timp de fro’ 40 de ani! Socio-politic. Pai nimic altceva decat ca romanii au demonstrat o remarcabila capacitate a limbii romane de a fi atat de subtila… incat iti permite sa spui lucruri interzise fara a putea fi acuzat ca ai spus asa ceva! Au fost 40 de ani de pacalire a aparatului cenzura al sistemului de opresiune (la a carui reinstaurare viseaza PSD). Cum spunea cineva pe feizbuc: "Pariu cu tine pe cât vrei, Dragneo, că te înjur într-un text de o pagină atât de tare încât o să plângi, dar nu mă vei putea amenda? Ştii de ce, Dragneo? Pentru că eu am citit cărți şi tu nu! Eu ştiu să înjur fără să folosesc cuvinte urâte, dar tu nu! Şi nici prietenii tăi care te susțin nu stiu! Mă! Nu ne puteți închide gura! Pentru că sunteți mai proşti!"

Iar PSD crede acum ca o mica lege poate face ce n’a putut face un sistem intreg de supraveghere a cuvantului scris. In conditiile in care acum exista internet si oricine poate scrie in timp ce atunci toate tiparnitele erau controlate de stat!

Totusi Liviu Dragnea are dreptate undeva: da, am dovedit o toleranta formidabila – ca popor. Am tolerat aceasta clica de imputiti din politica noastra groaznic de mult!
 .Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.