..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

duminică, 22 martie 2020

Autoizolare de sezon


.
Fost astazi la cumparaturi. Trebuia sa ies, sa refac stocuri pentru trei-patru saptamani. Era in plan.
Aseara a fost transmis "mesaj important pentru tara" cu masuri care iti dau un pic fiori. Utile masuri, naturali fiorii. Mai ales cand (sau daca) te gandesti la inteligenta celor ce le vor pune in practica.
Asa ca ma asteptam sa fie prapad.

Surpiza totala. Aglomeratie niet, rafturi pline.

Singura forma de aglomeratie – cea produsa artificial de incompetenta managerilor de la carrefour baneasa, care in imensitatea vastitatii nelimitarii... “mintii” lor au hotarat ca sa se intre cate unul(!!), creand o coada imensa la intrarea in magazin si o ditamai hardughia de magazin cu probabil unul-doi clienti in toata imensitatea aia de spatiu. Cu o serie de case (dotate cu casierii aferenti) stand degeaba. 

La carrefour park-lake mult mai inteligenti: intrai intre rafturi nestingherit, doar la case facusera un culoar de distributie gestionat de o tantzuca si aveau grija ca lumea sa fie repartizata in mod rarefiat, iti spunea cand si la care casa sa mergi. Foarte civilizat si eficient.

Supriza placuta: 80-90% din cei intalniti au magasin dovedeau responsabilitate neasteptata. Calmi, cu masuri de protectie decente, fara agitatie, fara panica, fara achizitii stupide, mai toti cand se suiau in masina isi curatau mai intai mainile.

Astfel de experiente iti mai dau ceva curaj. Iti arata ca se poate totusi... cu conditia ca ei sa fie majoritari. Si cu conditia ca in pozitiile de decizie de peste tot sa fie tot oameni responsabili. Utopie pura, nu?
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.