..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

marți, 3 septembrie 2013

Schimbari

                
                   Exista din cand in cand schimbari de paradigma in mentalitatea lumii.

                Cu ceva timp in urma celor multi li s’a oferit o noua paradigma pentru intelegerea lumii inconjuratoare – abordarea mecanicista. Unii ii zic stiinta, dar de fapt stiinta a fost dominata de mecanicism, in toate sectoarele ei.
                O abordare mult mai apropiata nivelului lor rational decat cea anterioara – abordarea spirituala, cei multi avand calitatea nepretuibila de a lua textele sprirituale mot-a-mot, ignorand simbologia, semnificatiile, esenta.
                Insa abordarea mecanicista este evident obtuza, astfel ca am ajuns sa traim intr’o lume obtuza.
                La fel cum intelegerea / aplicarea gresita a religiilor a dus la timpuri intunecate, si intelegerea / aplicarea gresita a materialismului a dus la timpuri pline de culoare, lipsite de de substanta, in care valoarea umana descreste in societate vazand cu ochii.
                Exista o noua abordare care se ofera celor multi. Fiind noua nu am un (singur) nume pentru ea.
                Dar la fel ca si la prima schimbare sunt o serie de probleme.
                Cei care o sustin sunt ridiculizati de propovaduitorii vechii abordari, se ridica intrebarea legitima in ce fel vor reactiona cei multi cand li se va spune ca s’au condus dupa idei gresite vieti intregi, si evident propovaduitorii vechii abordari chiar daca inteleg ca au gresit nu pot accepta public acest lucru.
               
                Aceasta noua abordare as numi’o vibrationala. E un nume incomplet insa, viziunea cuprinde toate acele brambureli cu energii, cu vibratii, cu vointe samd – care inca nu sunt usor demonstrabile oricarui tumpalau, la fel cum lui Copernic nu i’a fost usor sa demonstreze celor din vremea lui mecanicitatea pe care o descoperise. Si pe de alta parte sunt o multime de indivizi care pretind ca au deprins secretele noii cunoasteri, la fel cu Wolfgang von Kempelen care pretindea in sec XVIII ca ar fi creat o masina care juca sah, pe cand de fapt ascunsese un pitic inauntru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.