..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 27 iulie 2016

Introvertul intuitiv

.
  Cu mr. Jung am o relatie amestecata. Uneori il vad ca imi exprima ganduri nedestinate exprimarii, alteori il vad ca se limiteaza, se impiedica si nu vrea sa iasa in larg... si alege o abordare stramta, ca un inotator care nu trece de geamandura.
  Dar astazi iar am gasit ceva superb la el. Si tare as fi vrut sa’mi spuna cineva asta acum 20 de ani. Macar 20.

  “cand traiesti in conditii comune exista probabilitatea crescuta de a se intampla multe lucruri impredictibile. si atunci ai nevoie de intuitie pentru ca este imposibil sa spui prin perceptiile organelor se simt ce este pe cale sa se intample. (aceasta este si o limitare a stiintei, cotonogita de “masurabil”)

varietatea intuitivului introvert este dificila intrucat acesta are intuitii legate de factorul(~) obiectiv, de "innerworld" iar aceasta este firesc foarte greu de inteles pentru ca ceea ce vede el este iesit din comun. si nu ii place sa vorbeasca despre. daca nu este un prost. pentru ca (...) oamenii nu il vor intelege.    

cand introvertul intuitiv va (ar) spune ceea ce percepe cu adevarat, practic nimeni nu l'ar intelege, ar fi un neinteles, astfel ca ei invata sa tina lucrurile pentru ei si cu greu ii auzi vorbind despre aceste lucruri. acesta este un mare dezavantaj. dar este un avantaj enorm din alta perspectiva. (...) in relatiile umane: in prezenta unei persoane au imagini interioare care le dau informatii poate chiar complete despre partener(ul de discutie). sau in  prezenta cuiva complet necunoscut ei cunosc o parte importanta despre persoana din fata lor. si (poate) nu sunt constienti si vorbesc despre... si intra in foc.

introvertul intuitiv are o viata foarte dificila, desi e una din cele mai interesante vieti.


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.