..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

vineri, 29 ianuarie 2021

O poza

scurta marturie despre ce inseamna sa lucrezi in IT si sa vrei acasa(!) sa arati o poza cuiva.

o... poza... una!

dupa ce cauti poza pe fb zici rapid fukit si incepi sa o cauti in calculator.
evident ca nu e in calculator ci pe un storage (NAS).
storage care da eroare la accesare (drive mapat prin network). da eroare si la accesarea paginii web de administrare. da eroare si la incercarea de accesare directa prin network share.
si de aici incepe dansul. pentru ca te gandesti rapid ca tocmai ai schimbat discurile (hardurile) din el. si ai refacut raid (o complicaciune care sa te fereasca de pierderea pozelor). si a mers... dar cine stie ce s'a intamplat cu discurile si poate raidul a facut plici. si te uiti dupa discurile vechi si te intrebi daca oare le montezi o sa mai fie ok... si camera incepe sa se invarta cand estimezi variantele posibile.
apoi iti amintesti ca ai fost curios si ai pus un adaptor wireless la NAS. si ai fost vesel cand ai reusit sa il setezi.
si mai apoi ai luat in graba cablul de retea de la NAS ca sa il pui unui nou device cumparat...
ceea ce inseamna ca exista sansa ca totul sa functioneze dar storage'ul are acum alt IP. intri rapid in router si incerci sa aloci un lease catre noul IP. scuze, am sarit peste faptul ca iti ia vreo 5 minute sa decoperi care este storage'ul din lista de clienti de pe router, pt simplul motiv ca adaptorul wireless fusese folosit pt un comp vechi si avea numele pc'ului respectiv. te'ai si intrebat cum de mai apare in lista computerul vechi dar ai zis ca rezolvi ciudatenia cu alta ocazie.
revenind, evident nu poti aloca adaptorului wireless lease pe IP'ul dorit pt ca e alocat altuia (conexiunii prin cablu care e inactiva acum si nu vrei sa strici setarea aia totusi).
asa ca de'a busilea pipai fire, muti la loc un cablu si... nu merge.
iti mai ia vreo 5 minute sa convingi storage'ul sa comunice pe cablu in loc de wireless.

gata!

poti sa trimiti poza pe care o cautai!

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.