..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 13 aprilie 2011

Politia cec’ul si coalitia


Ce vreme mai buna poate sa fie atunci cand afli ca s’a desfiintat cec’ul de la sala palatului, de langa magazinele adam, decat o vreme ploioasa?!

Da, exact cec’ul ala care imi ramasese in memorie ca unul din reperele din copilarie. Nu a fost suficient ca l'au modernizat odata de mi'a stat mintea intrand acolo? Au trebuit sa'l stearga de tot? Bizara senzatie. Sunt convins ca au facut asta doar ca sa'mi faca mie in ciuda!

Ocazie cu care mi’am amintit cat de mult imi place totusi un anumit tip de ploaie. Linisteste, curata si aeriseste aerul si gandurile. Interiorul.

Asa ca se face cap-compas si se porneste catre cec’ul mare de pe victorieri. E un motiv suficient pentru o plimbare printre cladirile vechi si neschimbate ale bucurestiului si ale copilariei.

Aparati bucurestiul! Vazusem un banner intr’o seara. Nu spunea impotriva cui, nu spunea de ce (imediat eu m’am gandit la valul migrator de melteni cu proaste maniere care nu inceteaza de 25-30 de ani incoace pe putin, dar cine sa mai apere bucurestiul cand ei sunt majoritari deja de mult timp... ei au devenit bucurestiul... acum bucurestiul ar trebui sa se apere de el insusi... solutia - leucemie curata!). Bun banner! Facea toti banii! Acum vad un afis pe aceeasi tema cu ceva mai multe informatii. Pe langa instigarea la aparare mai spunea si sa votam pentru referendum! Adica se face un referendm  prin care se stabileste daca sa se faca alt referendum? Si ca este o campanie de bla-bla publica initiata de o coalitie bizara. Adica hilara, daca ne gandim la trecutul mult prea recent pentru a o considera serioasa. Adica este o campanie care pana acum a ajuns la mine cu doua mesaje si nu stiu despre ce este vorba – pe langa faptul ca nu reuseste sa imi creeze vreo identificare cu subiectul ei. Concluzia? Niste pro(st)fesionisti au creat o campanie comandata si aprobata de alti pro(st)fesionisti.

Mergem mai departe pe victoriei.

CEC’ul mare nu accepta utilizatori comuni. Dar mai este un cec alaturi. Care firesc, are program dedicat publicului pensionar. 8-17. Sa mai spuna careva ca pensionarii nu sunt bagati in seama… Majoritatea institutiilor relationate cu statul au orar dedicat lor. Si somerilor. Si copiilor.

Deci iata inca un punct in care esti pus pe drumuri, cu piedici organizatorice in sistem. Deh, metehne vechi.
Voiam sa platesc o amenda. Bine ca mi’am refacut carnetul in sfarsit! Daca nu ma insel – prima amenda ca sofer. Si’s deja la al doilea carnet. Ca ma simt io mai bine fara centura, iar sambata in plimbari de sfarsit de saptamana am vrut sa ma simt cel mai bine posibil. Si’am dat si’un telefon, ca poate mai rezolvam o chestie rapid.
Am vrut s’o platesc pe loc, dar organu’ mi’a zis ca nu se mai poate ca deja a taiat procesul verbal.  Nici nu avusesem camd sa ii spun inainte. Nu m'a intrebat daca vreau sa platesc pe loc. I'am dat actele si inainte de a apuca sa ii zic buna ziua mi'a cerut sa raman in masina si a disparut. L'am asteptat intrebandu'ma daca si asta imi face surpiza ca in celelalte dati ca la intoarcere sa imi dea actele si sa imi ureze drum bun. Iata ca mi'a facut alta surpriza. Si n’am inteles care este legatura intre procesul verbal gata facut si imposibilitatea platii, dar am banuit ca daca intreb intru in lumea functionarilor stupide ale statului roman. Si am preferat sa nu fac asa o greseala, ca doar era frumos afara si eram in week-end!

Asa ca din motive science-fiction ne plimbam fara succes incercand sa platim o amenda si observam – din nou – ca nu se poate face acest lucru intr’un mod firesc, fara sfortari anormale de invoiri de la munca.

Ca asa vrea politia, cec’ul si clasa politica.

Noroc ca ploua frumos.
.

Un comentariu:

 1. Buna Seara!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.