..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

sâmbătă, 28 mai 2011

masa critica

 
Un trafic cu mai multe biciclete e un trafic cu mai putine masini.
 
Strazi mai libere, esapament mai putin, aer mai curat, accidente mai putine si clar mai usoare.

Asa ca am mers la masa critica.


Incepea la 6:30. Iar antrenamentul meu la 7:30. Am zis ca am o ora sa’mi dau seama daca merita si eventual sa fac o parte din traseu cu ei. Asa ca mi’am luat cu mine in husa chitarii si echipamentul.

La 7:30 abia s’a dat plecarea.

Cel mai puternic moment este totdeauna imediat dupa iesire. Cand de fiecare data descoperi ca aproximarea de “hm, o mana de biciclete” era cu totul falsa. Si ca in realitate este vorba de “OAAAU ce de biciclete! HA-HAAAA!!!

De data asta momentul culminant a fost in piata constitutiei cand am facut toti stanga spre unirii. Brusc locul in care i’am ratat pe ac/dc a fost incredibil de plin de biciclete!



Prima reactie a politiei a fost sa ne treaca pe banda de bibiclete. Pe trotuar. Dar si’au revenit relativ repede. Si iar ca de obicei ne’au “prioritizat” (it dictionary) la semafoare. Probabil ca sa scape mai repede de noi. As fi preferat sa nu – n’am fi iritat inutil soferii. Gasesc ca o idee a acestor iesiri ar fi de aratat ca se poate cu bicicleta, nu de iritat politistii, soferii ori alte specii.

Cativa extremisti printre noi, care vroiau sa se lupte cu oricine si orice, n’au reustit sa faca mari probleme. Asta’i bine.

Am vazut o singura problema mecanica, minora, am ajutat, s’a rezolvat rapid. Unele mtb sunt atat de bine proiectate incat la trecerea pe foaia cea mai mica si pinionul cel mai mare lantul face in mod natural cunostinta cu cauciucul… si asa se opreste universul…

Cred ca am avut cea mai prafuita bicicleta (nici nu e f greu fiind matuita).

Pe de o parte organizatorii ar putea anunta din timp politia despre traseu si orar fiindca deja am vazut de mai multe ori ca este prietenoasa (ea e prima care ar avea o viata mai usoara cu strazile pline de biciclete in loc de masini).  Pe de alta parte departamentul de realtii publice al politiei ar trebui sa caute pe net evenimentele publice ca sa nu se mai trezeasca luata prin surprindere. (ofer consultanta tehnica gratuita: gugle nu gaseste doar rochii, cercei sau pulane si catuse ci si evenimente)

Pistele de biciclete actuale sunt proaste si insuficiente. Mare parte din ele facute doar de ochii lumii, trecand prin refugiile statiilor de ITB, alteori ocupand intreg trotuarul, fiind un carusel de borduri. Si atrag pietonii ca magnetul. E o atractie psihologica inconstienta a omului umblator pe doua picioare sa mearga pe covorul verde sau intre cele doua benzi galbene. Bicicletele au nevoie de spatiul lor clar definit unde sa fie protejate prin lege. Si asa mai facem un pas spre civilizatie…

 Un trafic cu mai multe biciclete inseamna un trafic decongestionat de masini! Motivele pentru care o multime de cunoscuti nu merg cu bicicleta la munca desi ar dori sunt: gaze (de la masini), periculos (masini). Dar daca se incurajeaza bicicleta (piste reale, utilizabile) se rezolva de la sine ambele probleme plus multe altele.
 

joi, 26 mai 2011

pai si


 
Lie to me nu a mai aparut de cam multisor. Mental la fel.
House a cam festelit’o dar nu iremediabil.
Insa mentalist l’a’mpuscatperedgion! Avem toate motivele sa credem asta.
 
Se face cam gol in raftul cu chestii de relaxare / distractie. Mai baieti, reveniti'va!
 

duminică, 22 mai 2011

dimanche

  
Am ajuns la locul cu pricina.
Greu de descris.
O multime de oameni stand pe margine.
Alta multime in interiorul acelei multimi, in hore concentrice, cu soare pe fata. Soare si din exterior, dar si din interior. Imprejur gospodarii neaose cu bunatati la vanzare.
Un targ fara plastice colorate, fara chinezarii, fara tiganisme. Iar in mijloc prin miracol iese la iveala romanul curat. Un adevarat nepot al omului din nunta muta a lui malaele – fara nici cea mai mica urma a trecerii prin ograda si sufletul sau a luminii de la rasarit.
Nu stiu cine conduce muzeul satului, dar cel putin la prima vedere face o treaba buna.

--------

Saptamana trecuta am auzit o idee interesanta la RFI. Imi pare rau, nu ii stiu autorul. Ce efecte are (a avut) casa de lemn (traditionala la noi) versus casa de piatra (traditionala in apus)? Asupra sufletului omului, asupra sufletului natiei.
Plimbandu’ma prin muzeul satului mi’am amintit din nou discutia. O sa fie sau a fost o conferinta pe tema asta. Cred ca la muzeul taranului.
Desi m’am nascut in casa de caramida si beton tanjesc dupa lemn. Sa fie sufletul natiei de care zicea Blaga pe care il aud?

--------

Au fost vreo zece minute de uimire. M’am asezat la radacina unui copac si ma uitam la oameni. Era o trupa de dansatori (adolescenti sau abia fost adolescenti) care statea pe margine. Omul luase in primire dreptul de a se veseli in felul in care o faceau ai sai si pusese stapanire pe poienita. Necunoscuti se prindeau in hora cu zambetul pe fata, cu autenticitate. Musiu Sartre, musiu Camus, musiu Kierkegaard luati de vedeti - aia e autenticitate! (…ca m’au deranjat existentialistii candva pe tema asta)

Apoi s’a trecut la oltenesti (nu stiu ce erau cand am ajuns eu). Oamenii s’au schimbat. Adica altii. Cu mai putin soare dinauntru. A fost nevoie de dansatori (si mai ales dansatoare) pentru a anima din nou poiana. Parca in muzica olteneasca se simte praful si soare arid. Ascultam si ma uitam la oameni iar in mintea mea imaginea s’a schimbat. De la gospodaria verde, cu aer cristalin, cu casa din lemn brun la ulita plina de praf. Si aer incins. De la omul blajin a carui prezenta te odihneste la omul artagos care te oboseste.

Apoi o pauza. m’am plimbat prin muzeu si am mancat de la o gospodarie maramu’ niste sarmale cu pasat. 5 lei portia – foarte bune.

Apoi Hayry Tavitian.
Mi s’a parut cumva artificial sa stau pe bancutele asezate in linii drepte, cuminti, paralele - nenaturale in mijlocul acelui decor. Am gasit o buturuga.
Am fost relativ absent la inceput.
Atentia mi’a fost rapita de doua prezente feminine. Prima, o fotografita, un tip de frumusete aparte, cu degete fenomenal de subtiri, cu maini mici, si o piele remarcant de maslinie. Nu bag mana in foc dar parca avea si ochii negri. Si nu stiu daca aceasta fotografita obtinea cele mai bune pozitii pentru a observa, dar sigur le obtinea pe cele mai bune pentru a fi observata. Probabil inconstient. Si nu neaparat pentru ca imi magnetizase privirea, ci am facut comparatie cu o alta tipa fotograf. Asta m’a dus la ideea fotografii ar trebui sa fie invizibili. Rostul lor este de a observa, nu de a fi observati. Simpla lor observare duce la alterarea obiectului pozat.
Apoi brusc a aparut a doua prezenta feminina care mi’a furat atentia cu totul.
Avea ochii albastri. Imbracata cu o rochita alba. O privire curata, expresia fetei – o splendoare. Exprima o doza echilibrata de nedumerire, exprima curatenie interioara si… si ceva ce nu pot defini. N’am reusit sa’i fac o poza cu acea expresie. Insa am facut una cu locul in care a stat nemiscata minute bune in sir(!).
Nu ma dau in vant dupa copii, dar din cand in cand apare cate unul care ma pune in cap.



Cea mai aplaudata piesa – 7 (parca) cantece din colectia lui bela bartok.
Preferata mea – un blues. Apoi un cantec religios armean.
Io tot cu ochii dupa fluturi am pierdut ceva important. Pe Harry Tavitian trebuie sa’l vezi cand canta. Diferenta este considerabila. Transmite foarte mult vizual. Ceva din fenomenul  / procesul creatiei muzicale devine vizibil – si evident nu ma refer la miscarile care fizic genereaza sunetul ci la simtirea care se transmite.
 

miercuri, 18 mai 2011

fromoz

 
din nou:


Recital Harry Tavitian
Duminica 22 mai 2011, ora 17 
Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Bucuresti (Soseaua Kiseleff nr.28). 


cateva cuvinte in plus voila acisilea: http://harrytavitian.wordpress.com/2011/05/12/o-pasare-rara-din-nou-la-muzeul-satului/

duminică, 15 mai 2011

doare

 
Doare capul. Rau. Foarte rau.
Ieri fu ziua cu seara in care e in fiecare an noaptea muzeelor deschise.
Deci am fost in coyote. Firesc.
Meciul a inceput cu un atac pe flancul stang: 3 shoturi de tequila in 2 minute.
Si a continuat spre amuzamentul unora cu una bucata sticla de vin – partea mea. Rosu, din nefericire. Nefericirea mea si a fetelor de la capalna. Pe care nu le’am intalnit.
Si tare chimic dupa cum arata mediul de test – adicatelea capatana mea. 
Deci nu pot considera ca a fost o mare pierdere risipa catorva picaturi care s’au zburatacit in sus din pahare. Pe cand cantam cat ma tineau bojocii “have you ever seeeeeen the rain / coming down on suuuuunny days”. Si bateam in masa. Cu mainile - ca vinul inca nu'si facuse decat un efect.
 
Iar acum. Nu se presupune ca felinele patrupede sa simta cand te doare ceva si sa se aseze pe locu’ cu pricina si sa ia durerea cu mana? Cred ca asta a mea e defecta. Ca nu presteaza.
 
Ma duc sa trag draperiile pentru ca am senzatia ca de la lumina puternica ma doare capul. Daca nu ma intorc inseamna ca vampirul din mine a fost prajit de lumina soarelui.
 
 
 
…nu m’am intors.
 

vineri, 13 mai 2011

SF

 
Zilele trecute s’a intamplat in bucuresti ceva aparte. Decernarea premiilor Ion Hobana pentru scriitorii SF. Cu ceva comunicari in program. In jurul temei Timpului. Nu suna deloc aparte. Nici cand asisti nu ti se pare neaparat ceva neobisnuit. Mai degraba poate chiar o regasire in sfarsit a obisnuitului, a unei stari de normalitate. Oameni gandind, dandu’si cu parerea, propunand, incercand marea cu degetul, tatonand, cautand. De placere. Sau de placerea satisfacerii unor necesitati interioare. Insa iata! Necesitati care imping individul catre a gandi, catre a crea. Nu catre a isi face loc cu coatele, nu catre a obtine beneficiile muncii altuia.

Senzatia de aparte despre care spuneam se simte insa cand iesi de acolo. Si descoperi lumea functionand cu sarg - sub soarele unei duminici - in manifestari anormal de banale, derizorii. E dificil sa intelegi cum se poate ca desi abia fusese gasit firescul sa se renunte la el… de fapt iti este greu sa accepti intoarcerea la starea comuna, starea dominanta vegetativ-animalica, a amortelii sinaptice, a instinctelor primare.

Si totusi. Revenind la partea placuta. Duminica trecuta mi’a raspuns la o intrebare pe care o tot evitasem. Ce este scriitorul de SF? O evitasem intuind un raspuns pe care nu vroiam sa mi’l formulez. Insa pe langa partea de raspuns nedorita, exista si una interesanta.

S’ar putea zice ca exista doua categorii de cautatori. Sunt cautatorii speculativi si cautatorii in palpabil. Adica avem creatorii de sf si cercetatorii din laboratoare. Primii cauta insasi in idee, cauta in structura existentei (apanajul filosofilor pana de curand), domeniul lor de lucru depasind cu eleganta piedicile de moment ale materialului, ale existentei palpabile. Ceilalti, cautatorii in palpabil, cercetatorii din laboratoare ocupandu’se cu cautarea in material, in imediat, in amanuntul palpabil.

Si unii si ceilalti cauta viitorul, cauta solutii. Solutii pentru viitor, solutii pentru prezent.

Si desi primii sunt cei care au o abordare care denota un orizont mai larg, cei din urma sunt vazuti ca singurii oameni de stiinta, li se acorda credit, beneficiaza de autoritate, de ethos.

S’a discutat cum au mers mana in mana creatiile sf cu descoperirile stiintifice. Si este greu de spus cu certitudine care pe care a influentat. Cand directiile de cercetare din laborator au avut la baza ipoteze avansate in literatura si cand literatura a avut la baza descoperiri venite din laborator.

Fiindca excluzand acea minoritate a zapacitilor (existenta si printre cercettorii de laborator), majoritatea scriitorilor de sf sunt foarte interesati de corectitudinea stiintifica a ipotezelor. O sintagma care m’a cucerit din prima a fost: imposibilul plauzibil! (sau a fost improbabilul plauzibil – nu mai stiu)

Acesta poate fi si un motiv pentru care scriitorii de SF nu sunt foarte usor... acceptati in familia scriitorilor. Fiindca ei de fapt sunt mai intai cautatori. Cu potential scriitoricesc. Ei nu opereaza atat in planul relatiilor interumane sau in planul literar (ca restul romancierilor) cat in osatura societatii sau chiar a existentei.

Si altele declansate de acele discutii:

----------------------

Undeva prin secolul XIX Nietzsche spune ca dumnezeu a murit. Dar!
Un istoric a vorbit (cu o atitudine plicticoasa, ca orice profesor plictisit de materia pe care o preda zilnic de prea mult timp) despre tiparele de abordare a timpului din diferite epoci. Cum spune si Eliade, cele mai vechi culturi socoteau ca la inceputul timpului a existat varsta de aur (motiv prntru care anul nou de exemplu era o ocazie de a reveni la forma initiala, forma care fiind apropiata de momentul creatiei era evident apropiata de creator, de perfectiune).
Incepand cu grecii botezati si eleni acest tipar incepe sa fie schimabt. Abordarea asupra timpului devine alta.
Apare modelul ciclic, totul este considerat ca o roata invartindu’se la infinit. Anotimpuri, zile, nopti, unitatea de timp este aceeasi, ea repetandu’se, reluandu’se. si ieri a fost ora 3 si azi e ora 3 si maine va fi ora 3.
Se mai intampla lucruri si apare crestinismul, evolueaza, se maturizeaza, domina. Si raspandeste o alta paradigma a timpului. Este modelul linear. Timpul este o scurgere liniara, cu un sens. Origine, sens si directie. Vector in toata regula, ce mai!? Iar sensul este ascendent. Este sensul expansiunii moralei crestine. Suficient de rapid insa, de la expansiunea morala s’a trecut la expansiunea materiala. La acumularea materiala. Ca e mai simplu. Si mai apropiat de burta.
Per total, omul cu pasi marunti dar relaxati s’a indepartat de ideea creatorului, de elementele care il apropiau de acesta, de gandirea care il includea de acesta.
Undeva prin secolul XIX nietzsche spune ca dumnezeu a murit. Cam tarziu a spus’o! Omul l’a ucis mult mai timpuriu.

----------------------

Dezvrajirea.
Exista un fenomen constant in viata noastra – cel de dezvrajire. A muzicii. A mancarii. A oamenilor mari. Iar acum a literaturii.
Adica.
Aveam un prieten care dupa ce a ascultat pink floyd toata adolescenta fara sa inteleag o iota din ce spuneau aia, cand a ajuns sa isi traduca versurile… o parte din vraja a disparut.
Cand am inceput sa zornai cu chitara am inceput sa vad cu alti ochi muzica. O parte din vraja dispare.
Mancarea pe care mi’o fac singur are un gust bun. Excelent. Dar o parte din vraja lipseste.
Mai dispre o parte din vraja atunci cand realizam ca oamenii mari, cand parintii decad din starea de semizei cu care ii categoriseam in copilarie.
Iar acum, vazand in carne si oase oamenii care scriu cartile, radiografiindu’le prezenta, o parte din vraja dispare.

In orice lucru ajungem sa ridicam cortina ce acopera culisele se anuleaza o parte din placerea pe care o primim. Ne scade capacitatea de minunare in fata miracolului. Miracolul nu mai este miracol cand misterul creatiei dispare.
Pentru ca este creierul nostru care in prezenta misterului obisnuieste sa puna piesele lipsa. Iar golurile umplute de el sunt superioare oricarei realitati, pentru ca el pune acolo exact ce ne dorim.

In fond… eu nu distrug corola de minuni


----------------------

Si cea mai serioasa chestie.
Stiam deja ca intuitia este singura care ne poate raspunde la intrebarea ce inseamna a fi?Am aflat asta cu ani in urma, prin platon, hidegger, toma d’aquino si liiceanu.
Dar duminca trecuta aflu inca una. Ca tot intuitia e singura care poate raspunde la intrebarea ce este timpul! Fizica da din colt in colt si apoi din umeri pe aceasta tema. Ba e calda ba e rece, ba ca de fapt nu exista… dar nici nu putem fara!

Deci intuitia e cea care ne spune ce este, cand este.

In plus.
Fizica cuantica ne spune ca de fapt ceea ce exista nu este definit per se. Ci este definit prin potentialitati. Iar o teorie pornita de acolo spune ca sunt convingerile cele care aleg dintre potentialitati realitatea palpabila. Astfel ca iata cum convingerile dominante creaza realitatea. In fond, nimic nou sub soare. Cam toate scolile vechi spuneau asta. Dar era considerata o abracadabra mistica.

Iar acum putem pune laolalta. Si pare ca se schiteaza un sistem functional care determina realitatea pe baza convingerilor folosind ca element reglator intuitia!

----------------------

  si o chestie personala. firesc ca fu prezent si mr. mironov. m'am abtinut cu greu sa nu'i zic ceva de la obraz de una din deciziile lui de ministru, legata de saracirea sahului romanesc. la vremea 'ceea eram proaspat fost jucator de sah. si tare m'a *%^@ "preambulu' lu' startrec" cand a hotarat sa ia cluburilor de sah o mare parte din locatiile lor. printre care si o locatie in care se afla arhiva cu legitimatia pe care nu ma deranjasem sa mi'o ridic.
 

miercuri, 4 mai 2011

Inca putin

.
Sorescu – Trei dinti din fata. S’a terminat. M’a prins. Mi’a calmat. M’a intrebat. Inca ma ameteste.

Cartea. Atmosfera. Ideile de a scrie – cel putin acum, cel putin in forma planuita. Cum de ma regasesc atat de des, cum de imi regasesc observatiile si ideile si intamplarile atat de des – evident sunt comune… dar comune cum, cine mai intra in acest “fond comun”? atmosfera din ea – imi canta gandurile o muzica lalaita, cu salturi si ruperi de ritm (ca vorbirea personajelor cu care mi'am petrecut ultimile zile) si intoarceri / regasiri fractalice ale acelorasi subiecte (ca intamplarile).
.

luni, 2 mai 2011

Vama si inca ceva

.


Fost in Vama. ca 1 Mai.
Nisipul din masina adunat vara trecuta a fost completat. In curand voi avea plaja mea personala mobila. 
Neuronul meu a facut dusuri scotiene: de la pirati (latura animalica a omului in forma sa nenatural-bestiala) in stuf (omul in naturala legatura cu armonia). la pirati - in stuf, la pirati - in stuf. Si tot asa.
Si niste voley pe plaja cu niste frantuzoaice mici de am o febra musculara istorica.
Si cateva lucruri scrise / citite in stari de agregare mai mult ori mai putin dar uneori foarte. Bahice.
---------------------------------------------
- Daca femeile frumoase sunt invizibile (datorita vamei impenetrante a frumusetii lor) cum le poti afla? Cum poti face diferenta? Cum poti sti daca nu esti doar in prezenta unei efemeride elegant colorate, care se sfarseste cu fiecare iesire din concret?
- O regula ar putea fi urmatoarea: daca e inconjurata de prosti… sansele sunt… ca ea sa fie una dintre ei.
- Dar totusi! Prin firea lucrurilor orice femeie frumoasa va fi inconjurata de prosti!
- Corect! Este necesara o ajustare: daca este prea inconjurata de prosti…
---------------------------------------------
Am renuntat – din nou – sa mai scot citate. Si totusi. Din Sorescu:
“tot ce e frumos e moral”.
“…era un gazetar model, adica fara sa sclipeasca – asta recunostea si el, bine ca m’a ferit Dumnezeu, nu vezi ce greu se poarta geniul?!” (in fapt, nu vezi ce greu se poarte lipsa mediocritatii?!)
---------------------------------------------
Saartgard facu o vizita in acel loc. Prima constatare: aici iti poti  auzi gandurile! Ba mai mult, aici gandurile pot deveni tacute.

Apoi realiza miscarile interioare. Intreaga sa tectonica era reordonata. Si asta o datora acelui loc. Fizic.

Ce optiuni iti ofera faptul ca stii ca tu insuti tu cel real tu cel implinit cel complet iese la suprafata doar intr'un anumit loc geografic?!

Ce poti simti, ce poti face, cand rezlizezi ca acel loc geografic este un mic ansamblu de lucruri fragile pe care Schimbarea nu le va ocoli pentru mult timp...?!

Pentru a trai cu el insusi Saartgard avea de ales. Fie se va uita, se va pierde pe el insusi astfel incat sa nu fie chinuit de lipsa sa. Fie se va invata sa se regaseasca si in alte locuri. Fie va uita ca exista undeva o forma a sa implinita pentru a nu trai moment de moment in umbra acelui sine, fie va afla ce anume creaza acel sine acolo. Sau ce il scoate la suprafata. Si apoi va afla cum sa isi recheme acea forma cand ii va simti lipsa.

“C’est drole… aceea este masa la care m’am indragostit vara trecuta. Acela este fix locul in care s’a petrecut acel mic miracol. Iar putin mai incolo, la cativa metri si un damb, este locul unde imposibilil a devenit posibil, fara sa fi fost macar intentionat! Oare locurile chiar nu pastreaza o memorie a intamplarilor? Daca il simti destul de bine incat sa comunici cu el, un Loc nu este capabil oare sa iti povesteasca tot ce s’a intamplat acolo de cand este el? Poate nu tot, dar macar istoriile care iti apartin, la care ai fost partas, de care esti conectat… Pentru a putea vedea din nou, cu alti ochi, pentru a intelege mai bine ce s’a intamplat…

Pentru Sartgaard la ultima vizita in acel loc traise doua zile care il implinisera cum nu o facuse toata viata sa dinainte. Si nu avusese o viata chiar atat de trista. Asa ca ramanea cealalta varianta: fusesera doua zile in care traise intr’un alt registru, care este rareori dat omului vremurilor acestea sa’l atinga.

Poate chiar felul in care ma regasesc aici este povestea mea pe care mi’o spune Locul acesta mie

S. observa cu o oarecare nedumerire ca locul nu prezenta - asa cum se astepta - un peisaj perfect. Intr’o laterala era limitat de un santier naval, in fata orizontul era obscur, fiind trecut in plan secund de catre un dig rigid. Iar marea – partea sa ce mai vizibila – se prezenta sub forma unui golfulet malos, prea inert pentru a fi remarcabil. Pentru ca acest peisaj sa devina impresionant este necesar un efort de gasire. In spatele digului gasesti in departare o fasie de mare la orizont, si trecand dincolo de celelalte elemente dominante din tablou, gasesti cerul.

Iar o cale de a ajunge oricand la aceasta stare pe care o am aici poate fi chiar trairea acelui imposibil. Tot timpul. Asta ar putea sa fie solutia.La fel cum locul acesta imi aminteste de mine, acel imposibil,  palpabil zilnic, m’ar reda pe mine mie de cate ori l’as privi.

……………………….

S. se opri si contempla intrarea. Obolul inrarii: sa te prefaci. Prefa’te ca ai coaie nefiresc de mari. Iar dupa o vreme o vei crede si tu. Dupa ce o crezi si tu, cei din jur vor fi convinsi. Realitatea? Ce e altceva realitatea decat media convingerilor tuturor?!

-------------------------------------------

Ajung sa fie
de regula cei ce pretind.
Le poti vedea privirea
speriata la intalnirea
cu realitatea.

Asezat la masa realitatii
vede cum falsitatea e singura creatoare a palpabilului.

Alcoolul anuleaza frica deconspirarii
pretinsei importante, pretinsei forte.

Pretinsei substante.

zambete pastrate interior.
Asta e alegerea lor.
Superficialul.

Cu Sa traiti! ii cere copilul aspirant
voie sa intre. Ca unui cerber-patron al
supremei aparente.

Si el pare real – stand afara –  
Fara sa vrea sa pretinda.

Cu miscare domoala
Se fereste. Ea golea stomacul.
Seamana cu Ligia.

In acest decor o floare de musetel
– aproape neobservata – ii cantareste
esenta aparentei sau aparenta esentei
alegerii sale.

-------------------------------------------
 .