..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

luni, 17 decembrie 2012

American Dream azi in cifre

.
Presa mondiala vuiaza (io as fi zis vuieste dar conform rfi am auzit ca asa s’ar conjuga mai nou niste verbe) de fapta unui american care luat una bucata rifle de asalt si ‘puscat intr’o scoala la greu.

Si cica  in americania au arrme legal – oficial parca vreo 16 mil de oameni. Inca putin si ajunge la populatia Romaniei cu catel si purcel cu tot, de la sugar la mosneag.

Iar asta care tocmai o puse de’un masacru nici macar nu o facea pe stampila lui. Erau armele lu’ muica’sa. Care il invatase sa le folosasca! Deci cu acces la arme... Romania cu provinciile istorice, adica cu Ungaria cu tot.

Si solutia cica ar fi o mai buna reglementare a armelor in americania. Eu zic ca de fapt sa existe o reglementare, cea actuala fiind doar o caricatura!

Da’ e o problema! Si anume ca dom’le biznisu’ asta cu vanzarea de puscoace da de mancare la 90 mii oameni.

Iar asta e asa mare argument ca pune piedici serioase unei schimbari de legislatie!

Dar eu zic ca astia nu se pricepe la matematica.

Fiindca anual cu aceste arme sunt omorati cca 30 mii oameni. Problema fiind cu votantii, pe durata unui mandat tot castiga mai multi votanti prin oprirea biznisului. Pentru ca uite: 30 x 4 ani = 120 de mii. Castiga 30 de mii de votanti (i’am scazut pe aia 90 de mii care au ramas someri) inca din primul mandat. La celelate mandate se merge direct pe plus! 120 de mii curate, nu mai scazi nimica-nimicuta (sau ca sa fim carcotasi putem pune un 10 mii de prasila, pentru cei insistenti si inventivi care chiar in lipsa de gun ar reusi totusi sa'si omoare soacra cu morcovu')!

Asta unless se considera ca e mai bine sa moara anual 30 de mii (and rising) decat sa’si piarda o data jobul 90 de mii.

Sau unless decat e mai bine sa mai moara ca nu conteaza atata vreme cat curge banul!

America dream! Yeah baby!
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.