..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

luni, 17 decembrie 2012

Politicieni pe post de vomitiv

.
Azi dupa cum se vede eu dadut drumul la radio in masina. Si ploat groaznic cu stiri din lumea idiotilor.

Pus adineauri deja povestea cu puscoacele la americani, apoi amintit un alt subiect pe care tare as fi vrut sa nu. Amintit ever.

Este in proiect un minister al tiganilor. Pe de o parte da, PSD’ul este patria tiganilor, stiu asta de mult timp, sunt articole pe blog in care am povestit cum at fist hand am vazut cu ochiul meu ca asa stau lucrurile. De doua ori a insistat cate cineva saptamani in sir sa intru in PSD, de fiecare data era cate un tigan, de fiecare data altul, de fiecare data argumentand ca au nevoie de oameni spalati ca mine, cu aer de ‘telectuali ca sa dea bine la public. Acu’ cred ca Ponta mi’a luat fix acest post. Papusa de fatada sforarita de niste tigani.

Fix mr Ponta care aud ca anunta o noua aparitie in guvernare: ministerul tiganilor! Numiti romi. Deci confuzie mai mare, atac mai puternic la identitatea romana decat un minister al rromilor in guvernul Romaniei... greu de patit asa pe fata.

Era la radio rfi intervievata o tanti politolog care esplica (tot de la stiristi rfi citire) extrem de pertinent de ce si cum acest minister ar fi o aberatie logica. Ca un proces de inglobare a tiganilor se face pe orizontala nu pe verticala. Un proces de inglobare se face orizontal pe fiecare ramura in parte: agricultura, finante, sanatate, nu pe o ramura separata care nu are unde sa existe de sine statatoare. Si alte asemenea clarificari de bun simt.

Dar bunul simt a disparut (daca a existat vreodata) din deciziile politice, asa ca sunt sanse sa vedem si aceasta monstruozitate.

Asa ca vin cu o cerere: daca tot se fac ministere pe categorii minoritare de populatie vreau si eu un minister al inteligentilor, unul al celor cu ochi albastri, si unul al celor sub 70 de kg (ministere tot pe elemente genetice ca si cel anuntat de Ponta, tot minoritari si tot categorii defavorizate)!

ps. si iata din nou cat de pueril-penibila este clasa politica: dupa ce alianta monstruozitatilor a castigat alegerile se cearta pe scaune. Ce vreau sa spun e urmatorul lucru: o alianta ar trebui sa aiba la baza un contract, cu aceste elemente deja negociate. Adica o numesti alianta cand ai batut palma pe o intelegere: ce si cum si cat ia fiecare. Dar daca faci alianta doar pentru voturi iar pe urma te trezesti ca nu te intelegi la imparteala... fix ca o echipa de zugravi angajata de mine pe un santier: intai au facut o treaba in afara intelegerii si apoi au spus cat ar costa!  Zugravi la carma tarii – mi’e sila, rog un rifle sa ma duc la scoala de langa mitropolie si la cea din piata victoriei...
pps. ...ca politica. mai am una pe suflet. prima, dar PRIMA actiune pe care am auzit'o initiata de noii castigatori ai alegerilor a fost scoaterea din puscarie a singurului gunoi politic ajuns acolo. bombonel. sila dom'le, sila...
 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.