..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 3 iulie 2013

Stirile noastre cele de toate zilele

 .
Fost dolofan cu picioare scurte in adolescenta (a pastrat mersul specific care il da de gol), acum corporatist de success, cu un chip care mimeaza inteligenta suficient de bine incat sa fie apreciat, suficient de prost incat sa nu fie privit cu frica de catre mediocritatea in care se scalda, imi agreseaza neuronul in micul shuttle care ne duce catre cladirile office de langa fantana Miorita.

Este nemultumit ca a fost o defectiune la metrou si creaza un discurs care se contrazice in sine „inteleg ca a fost o defectiune dar de ce’mi blocheaza mie viata?”.
Tertipuri de expresie in care pe de o parte mimeaza ca ar fi intelegator dar pe de alta parte ii invinuieste pe aia dovedind ca in fapt nu manifesta pic de intelegere.
Si zau, 30 de minute intarziere inseamna ca i'au blocat VIATA! Pentru situatii de urgenta exista taxiuri care iti deblocheaza... VIATA.

Foloseste o voce nazala afectata, plina de sine care imi patrunde in creier. Sta langa mine, incerc sa ma fortez sa’mi pastrez atentia asupra cartii din mana. Dupa doua pagini citite ca prin smoala renunt. Inchid cartea, o bag meticulos in geanta si stau intrebandu’ma daca merita sa ii trantesc o replica „uite’asa se nasc stirile de la ora 5, cu exagerari penibile si patetisme”. 

Fin’ca corporatistul de succes are prieteni mass-media (evident de acelasi calibru intelectual) pe care ii suna si carora le serveste informatii.

Oamenii au strigat revolutie”, pentru ca dupa cateva minute sa fie de fapt „Cativa au strigat revolutie”. Nu conteaza ca cel mai probabil acei indivizi se distrau, sau daca nu glumeau clar o revolutie nu are nici cea mai mica legatura cu o defectiune la metrou, si daca au fost cativa care au facut acest lucru, evident erau complet si inculti si cretini, clar nu sunt indivizi care sa fie ascultati in decizii de modelare a societatii, clar nu sunt indivizi ale caror mesaje sa fie propagate.

Voi depune reclamatie la OPC pentru ca am intarziat la munca”. Si eu vreau sa depun plangere la OPC pentru ca mi'a fost servita o copilarie-adolescenta de rahat.

Angajatii Metrorex se rasteau la oameni, vorbeau urat cu ei”, pentru ca mai tarziu probabil intrebat cu pixul in mana spune’mi ce cuvinte urate au zis ca sa facem suculenta stirea, afirmatia sa se transforme in „haideti, urcati’va odata!” si apoi in „de fapt n’au spus chiar asa, erau mesajele standard dar tonul era complet nelalocul lui”. Tare sensibili corporatistii astia la tonurile vocilor, mi’aminteste de fostii colegi de neagra experienta corporatista.

"Dura cinci minute pana pleca un metrou din statie." Asta evident este vina vatmanilor (sau ce'or fi nenii aia) care nu voiau sa munceasca, sa se plimbe de la o statie la alta, nu a oamenilor care stateau in usi. Vatmanii fiind de asemenea (si concomitent) vinovati ca le cereau oamenilor sa lase usile sa se inchida.

N’au anuntat nimic, nimeni nu stia ce se intampla”. Panica mare mon cher! „De fapt au spus ca sunt defectiuni la trei statii, dar abia mai dup’aia”. Adica nu repetau ca o moara stricata non-stop mesajul ci probabil la cateva minute. 

Ar trebui sa isi asume raspunderea pentru impactul in vietile celor pe care ii transporta”. Corporatistul lipsit de legatura cu concretul cu substanta fenomenelor doreste coeficienti, indicatori, impact, analiza!

Inca gandindu’ma daca sau in ce forma cat mai scurta sa’i arat micimea, patetismul si penibilitatea in care se scalda am inceput sa rad. As fi ras chiar spre el, dar era dificil intrucat eram inghesuiti in micile scaune ale microbuzului si ar fi fost un efort prea mare sa ma rotesc pre el. Dar a perceput ceva, si a avut o clipa de mirare si nesiguranta. Dupa care a reintrat in caverna familiara cu decoruri grotesti si si’a continuat periplul printre aberatii.

Tare as vrea sa’i pot trimite acest text pe mail, cumva.

ps. totusi cred ca s'ar putea face ceva fain aici (ma refer la defectiuni serioase la metrou). metrorex sa faca un acord cu ratb, cand au probleme pe un tronson sa ceara in regim de urgenta ratb'ului sa trimita autobuze care sa preia incarcarea pe care momentan metrorex nu o mai poate sustine.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.