..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

duminică, 24 mai 2015

de drum

Sambata, drum spre mare. Plicticos, pe autostrada.

Cu vreo 70 de km inainte de iesirea de pe onor autostrada, vad un motor oprit pe banda de urgent si omul dandu’i tarcoale. Opresc, avea probleme cu lantul. Ii dau o scula, intinde lantul, multumiri, uite numarul meu de telefon si o oferta de o bere daca trec prin Tomis. 

Plecam, eu mai lent, el nu chiar, ca totusi Harley.

Dupa cateva minute il vad iar pe dreapta.
Opresc din nou, de data asta benzina. Ioc.

Noroc ca fix cu o zi inainte vazusem cum mi’au dat jos rezervorul la atelier drept care am aflat de unde pot desface un furtun.
 .
Desfac, pun intr’o sticla de 1.5 l ii dau. Iar multumiri iar schimb de telefoane (acum si in sens invers). Pornim din nou.

Dupa circa 100 de metri motorul meu se hotaraste sa devina si el subiect de interes. Ma opresc, dau sa il injur dar mai aman, mai incerc, ma uit... realizez subit ca acum ramaneam eu fara benzina. Trec pe rezerva (motoarele au un robinet pentru asta). Il intreb pe noul meu cunoscut care e cea mai apropiata benzinarie (el din zona, numar de CT) si ii propun sa mergem impreuna pana acolo. 

Mergem, mergem... dar nu prea mult. I se termina si litrul jumatate pe care i’l dadusem. 

Lasam fetele acolo, il iau pe motor la mine, mergem la benzinarie, ne intoarcem la motorul lui, punem benzina, toata lumea fericita.

Acum nu mai am scapare. Trebuie sa merg la ei la club sa mananc o ciorba si asa mai departe. La ei la club insemnand... nici mai mult nici mai putin decat la clubul Hells Angels din Tomis. Ok, ciorba sa fie!

Si asa am ajuns sa ma cunosc cu oamenii din Hells Angels Tomis, sa le mananc din mancare (ciorba de pui a la grec si varza calita, tare bune) si sa imi multumeasca ca le’am adus acasa un om.
 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.