..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

vineri, 23 februarie 2018

Corporatia, incultul, omul de succes

.
Acel moment cand esti obligat sa petreci o zi in deplasare cu un om de la vanzari.
Om cu un nivel economic maricel pentru Romania, cu state vechi de plata prin corporatii, mostly Oracle. 


Care incearca sa iti dovedeasca faptul ca e valoros, asa ca iti povesteste ceea ce considera el ca ar insemna atuurile sale.


...Ca a fost director la douazeci si ceva de ani. Cu masina, secretara... angajat pe pile. Morala povestii fiind ca atunci cand a cazut pila sa si el a fost retrogradat la palmas, zicea el – pe motive politice. Oricine il cunoaste stie ca motivele tineau de (in)competenta.

Individ mandru ca in adolescenta a imbratisat din start, in Slobozia, viata de golanie (cuvintele ii apartin). Cu tiganii. Si fiindca era baiat de bani gata care pierdea fara griji cateva sute de lei la un poker, tiganii il respectau si il protejau. Tiganii care si atunci si mai tarziu se ocupau cu proxenetism, spargeri, puscarie, mafie... si altele asemenea. Concluziile lui: a. bravo lor; b. trebuie sa iti intretii toate relatiile pe care le ai!

Individ care a ajuns "de bani gata" prin urmatoarea modalitate: un bunic pe vremea razboiului a ajutat niste evrei, dar nu din simtaminte de umanitate, dreptate... ci din interese directe, individuale. Totusi, dupa razboi, evreii (ajunsi ulterior la putere in Romania) il recompenseaza pe respectivul bunic prin punerea in functie de mahar in dulcele targ al Iesilor. Bunicul il pune in alta functie de mahar pe ginere in Slobozia, la combinatul chimic de acolo. Asa s'a instaurat si sustinut sistemul de canalii, bazat pe altceva decat competenta, morala... 

Individ care iti spune ca din acea lume promiscua a ajuns sa cunoasca indivizi din pozitii cheie din societatea noastra. Cu care se iesea la... baute. Pentru ca asta e ocupatia de baza in timpul liber a celor cocotati sus. Unde se mai intamplau nefacute musamalizate, pe care presa nu le’a mirosit niciodata.

Individ care conform biografiei extinse prezentate de el n’a citit o carte reala in viata lui. Singurele maculaturi pe care a pus mana au fost cele de taraba cu pretinse principii de vanzari, de marketing...
Individ care la fiecare intalnire cu clientul reuseste sa il scoata din pepeni – pe client. Iar eu – omul tehnic(!) – fiind cel care calmeaza situatia creata de omul de vanzari cu pretentii de om cunoscator in ale tehnicii a spus (iar) tampenii.

Acest om a dus’o bine la Oracle! Era in elementul lui acolo.

Un taran incult, de formare golan (conform propriei descrieri!).

Un individ care considera ca sunt nebuni cei care incearca sa ii corijeze social pe cei din jur. 

Atat de duplicitar incat dupa ce l’am sutuit pentru asemenea conceptie de taran a afirmat brusc contrariul, cum ca si el ii ia la rost pe cei care scuipa sau injura pe strada. Sigur, prietenii lui de’o viata – tiganii arata clar ca asta este comportamentul lui de baza.

Un individ care in curand va fi pus pe liber, intrucat incompetenta sa a reusit sa devanseze cantitatea si utilitatea relatiilor pe care le are, iar acum facandu’si planuri de viitor afirma cu tarie ca “in mod clar, numai la corporatii”.

Corporatia este closca ce protejeaza sub aripa sa taranii inculti, incompetenti, imorali, a golanilor care isi pun o pojghita (falsa, superficiala) de civilizatie. 


Pentru ca in corporatie este o politica de personal clara de a folosi “tools” adica indivizi fara background cultural, care nu detin nici oprelisti morale nici rationale in a face orice li se cere in numele banului.


Acestia sunt indivizii pe care societatea ii ridica, ii promoveaza, ii recompenseaza.
Viitorul suna bine”.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.