..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

marți, 10 august 2021

Corent pe piata libera cu mana invizibila


 

Din ce in ce mai rar pe acest blog cu scrisul pentru ca se instaureaza din ce in ce mai plenar convingerea inutilitatii. Cu fiecare milimetru cu care avansez in cunoasterea / intelegerea naturii umane se intareste ideea ca ea insasi (natura umana adica) sta impotriva unei societati umane. Decente adica. Iar ea (tot adica natura umana) este kind of imuabila.

Oricum, altul e subiectul amu.

Incepem sa avem pene de curent asa, ca o normalitate. De niste ani de zile.

Furnizarea de corent este privata de timp bun… Inca un oral mic lui bulache ala care a lalait ca mana invizibila regleaza (…) in interesul tuturor. De catre tat'su prestat. Si celor ce i'au urcat teoriile zdrente la putere. In biblioteci samd. In cazul nostru (din nou) privatu’ si’a facut buzunarul mare si l’a durut la bascheti de problemele furnizate utilizatorilor prin nefurnizarea ok de catre el - furnizorul. Acum poti sa iti schimbi furnizorul. Si?! Pe aceleasi fire - cable si alte snururi vine ienerjia. Deci cum mana aia regleaza piata iaca libera…?! Raspuns corect: – nu rezolva nimic tovarasi, regleaza o laie, aici nu are nici cel mai mic impact. Aia e poveste de adormit mancatorii de fluturi si traitorii in vise colorate.

Pe de alta parte insa natura umana de care ziceam la inceput face lucrurile si mai frumoase: gasesti pe social media indivizi care ii reproseaza lui Nicusor(?!) situatia cu penele de current. Zicand ei de niste planuri de urbanism, si sa nu mai tot(?!) semneze aprobarea de constructii daca infrastructura de corent nu permite.  Huh?! Problemele astea sunt in crestere de ani buni de zile… si de fapt nici nu cred ca merita prea multe contraargumentare, imbecilitatea pozitiei respective este axiomatica. Cel putin pentru pentru ghinionistii cu un neuron functional.

 #invisible-hand-is-shit (de fapt Adam Smith is shit, invizible hand e invizible pentru ca nu exista)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.