..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 1 februarie 2012

Rosia Montana

.
o incercare trist de nereusita (proasta ca realizare) de a spune un adevar dureros de necesar.

campania de PR a celor de la Gold nu se opreste la a crea mesaje false care dezinformeaza, dar cu priza la individul comun - neinformat, si cam lipsit de perspicacitate.

cei de la Gold (si partenerii lor de afaceri) au trecut la cenzura mesajelor celor care li se opun!
metodele mult hulite ale regimului 'de trista amintire' sunt iata din nou la mare cinste. in randul propovaduitorilor bogatiei, capitalismului, democratiei.
nimic nu'l favorizeaza mai puternic pe capitalistul ahtiat dupa bogatie decat democratia! fiindca aceasta ii da posibilitatea de a'si folosi capitalul pentru a convinge prostimea sa il roage sa se imbogateasca si mai tare.
campania Gold este material didactic pentru acest proces.

si din nefericire videoclipul de mai jos care incearca sa spuna adevarul este facut groaznic. daca primele 2-3 minute prezinta (neplacut de greoi) partea de logos (informatii adresate rationalului) , restul intra intr'o incercare de construire a persuasivitatii pe baza de pathos, insa cu un material care nu are nici cea mai mica priza la cei dezinformati.
si astfel scade increderea acestora (ethosul) fata de emitatorul mesajului.
videoclipul ajunge astfel sa fie un mesaj care are priza la cei care sunt deja partizanii ideii comunicate, nu la cei care sunt nehotarati sau opozanti.

fiindca asta se intampla cand cei care stiu sa faca bine ceea ce fac o fac exclusiv in numele banului, ignorand etica, morala, ascunzandu'se dupa degete cu idei de genul 'it's just a job'. profesionistii de pr sunt la Gold, cei care incearca sa repare raul facut de ei le sunt net inferiori.
capitalistul are bani si cumpara profesionistii. si ii foloseste pentru interesul personal sau de grup (restrans). interesul public - binele comun - se alege cu avocatii amatori.

dommage...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.