..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 15 februarie 2012

tensiuni


.
 nivelul de civilizatie. printre altele este invers proportional cu nivelul de subordonare a deciziilor de catre motivele sexuale (evident primare). care nivel la randul lui este direct proportional cu tensiunea sexuala din societate.

 pe de o parte - si mai putin important - iata ca din acest motiv cea mai veche meserie din lume face(a) un serviciu societatii, eliminand tensiunea sexuala si pentru membrii ei mai putin capabili de a obtine... partenere, sau a membrilor cu... surplus fata de uzantele sau normele casniciei.

 pe de alta parte - dar mai imporant - avand in minte aceste corelatii ce putem spune despre societatea in care undeva la 70-90% din femeile obisnuite folosesc mecanismele profesionistelor pentru a produce(!) tensiunea sexuala? si nu numai partenerilor lor ci tuturor membrilor societatii cu care se intersecteaza pe strada, la munca...
 adica despre societatea aia de azi.

 si in plus nici nu exista mecanism care sa asigure eliminarea surplusului.

(nu vorbesc despre lipsuri de implinire sexuala, nu vorbesc despre vreo nefericire a unui barbat din zilele noastre ci despre o problema sociala, despre nivelul de tensiune sexuala cotidian, si implicatiile lui asupra nivelului de echilibru in societate, despre nivelul de civilizatie)

 si atunci?

 metoda musulmana de ascundere a nurilor este mai civilizata pentru ca tine cont de dificultatea barbatilor de a ignora stimulii sexuali? in mod cert asigura un nivel de civilizatie mai ridicat chiar daca membrii ei sunt mai putin evoluati in aceasta directie .
 si cred ca s'ar putea zice ca este o metoda pentru societati 'tinere', pentru societati in care membrii nu sunt invatati sa isi gestioneze reactiile.
 gestionarea - diminuarea reactiilor in fata stimulilor sexuali nu este un fenomen natural. implica procese invatate, complexe(!), aplicate constient, care cer resurse interioare notabile.

 dar in societatea occidentala... cine ii invata pe barbati sa'si gestioneze tensiunile sexuale care in lumea moderna au crescut la nivele fara precedent? scoala? nu. mass-media? nu (ba chiar dimpotriva). educatia de'acasa? nu - rolul ei a scazut crunt (nu mai este in stare nici sa invete indivizii tineri sa nu tina in spate rucsaci in metrou - lucru mult mai simplu si care cere incomparabil mai putin efort).

 deci avem 'in brate' o societate in care femeile induc constant tensiune sexuala in mod artificial, iar barbatii nu sunt invatati sa o gestioneze. singura gestionare care o invata barbatul (din ce in ce mai rar) este autocenzura - care nu face altceva decat sa transfere tensiunea sexuala in alte tensiune psihice.

 so...

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.