..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

luni, 21 martie 2016

Generatiilor Porn

.
Urasc atat a da sfaturi in gol, adica cu titlu general, neadaptate unei situatii anume, cat si in gol, adica nu-se-stie-cui, fara verificarea in prealabil daca nu cumva adrisantul  este better off, intrucat daca nu a ajuns singur la asa ceva, poate ca nu ii este destinat sa...

Dar.
Fiindca iaste o mare avalansa de porn in vietile celor mai tineri decat mine, iar ei nu au avut norocul de a afla mai intai cum arata lucrurile astea cu candoare, ci au invatat direct din "18+", cu vulgaritate simpla, se va fi facand o exceptiune.

Asadar, randurile de mai jos sunt pentru cei care vor dar nu stiu cum. Sa experimenteze si altceva decat banalitatea mizera invatata de pe net, din site'urile cu filme cu bucile la vedere. 
Sunt deja mult prea multe studii care arata efectul devastator al pornului asupra adolescentilor sau tinerilor care avand inca "dinti de lapte" in acest domeniu, nu au maturitatea si echilibrul necesare pentru digerarea lui.  

Se poate face si altfel decat descriu mai jos, insa acel altfel e la indemana oricui... e simplu de aflat. Ceea ce scriu aici am observat in niste ani de experienta ca... e nevoie de some hints.

Intreaba'te des ce simti nu numai fizic ci si sufleteste. Incearca sa simti ce traieste celalalt, in acelasi plan. Cauta mai mult senzatia sufleteasca (ori emotionala) decat cea fizica ("simtirea" fizica e foarte la indemana, drept care nu risca sa fie ignorata - cum "pateste" cea sufleteasca).
Incearca sa gasesti / inventezi noi moduri de a mangaia (fie cu mainile, fie cu buzele, fie cu ce iti mai trece prin minte). Vezi care mangaieri au efect si rafineaza'le, perfectioneaza'le pe acelea. Cauta o betie a simturilor. De tot felul.
E de dorit sa permiti partenerului libertate de miscare, cu exceptia cazurilor in care este evident intentionata lipsa acesteia (de o parte, de alta sau de ambele).
Sa eviti miscarile bruste de rotire a trupului, a bratelor / picioarelor - aceste miscari sunt cea mai buna reteta pentru loviri accidentale, respectiv situatii stanjenite sau stanjenitoare.
Sa nu te lasi greu pe partener blocandu'i respiratia ori miscarea (evident, se pastreaza exceptarea de mai sus).
Sa te gandesti constant ce simte, ce recepteaza.
Variaza (la nesfarsit) intensitatea, locul, directia mangaierilor.
Misca'te si lent, cu "meaning". Adauga componenta sufleteasca sau emotionala miscarii fizice.
Ori daca pastrezi aceeasi mangaiere, da'i profunzime, fa'o lenta si incarc'o cu "meaning" (sa nu fiu inteles gresit, mangaiere profunda nu inseamna neaparat apasata, la fel de bine poate fi extrem de suava).
Intreaba'te care sunt zonele sensibile - neplacute ale celuilalt si evita'le (ex: apasarea pe ochi, apasari pe stomac, eventual cu cotul, crearea presiunii in urechi - pe timpan).
Evita rigiditatea creata de tensiunea "momentului", pastreaza o atmosfera destinsa - fa'o mai intai in interiorul tau, abia apoi vei putea sa oferi exterior aceasta atmosfera.
Din cand in cand transforma o astfel de intalnire in joaca de'a dreptul. Cu rasete, glume, tot tacamul.
Ascunde / pastreaza in apropiere o sticla cu apa. Vi se va face sete, iar plimbatul la bucatarie dupa apa imediat dupa, cand genunchii nu te mai tin nu e o fericire. Poate fi un subiect amuzant, dar preferi sa'l eviti de regula.
.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.