..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

joi, 11 martie 2021

Prostii clasei


 Ii mai stiti. Pe ce cei care erau in scoala "prostii clasei". Ei bine, intre timp au ajuns adulti. Intre timp nu au mai avut in jurul lor un mediu care sa le reaminteasca nivelul. Pe de o parte pentru ca "nu e frumos", pe de alta pentru ca si'au zidit bine bula lor unde sunt "valorosi".

 Insa asta are un efect toxic social: nu numai ca si'au uitat nivelul, dar in timp au inceput sa fie convinsi ca s'au "maturizat" ca s'au "desteptat" (in ciuda faptului ca IQ nu creste spre varsta adulta ci vag-dimpotriva, dar pentru ca sa stie asta ei ar trebui sa aiba preocupari pe care in mod natural nu au cum sa). 

Indivizi care nu au luat nici macar 5'ul la admitere la un liceu ce mana a 4'a, ajunsi adulti ti se falesc ca ar fi mari cunoscatori ai lumii, omului... chestii dificile pentru veacuri intregi de filosofi.

Si astazi ii vezi - sunt cei mai vocali si agresivi (evident si penibili) cotcodacitori ai ideilor din gama "covidul nu exista".

Iar societatea nu spune clar ca "daca ai fost prost cand esti mic - ghinion - cand esti mare nu se schimba nimic". Pentru ca e naspa sa spui adevaruri dureroase. Si "nu se face". Pentru ca "la ce bun?!". Doar sa ai o societate care sa functioneze mai logic, mai in acord cu stiinta?! Eh... "nu se face".

Azi m'am uitat la un grup de whatsapp si am decis ca e suficient. Nu imi oferea nici fun de calitate, nici o informatie utila statistic social, asa ca le'am zis ca habar n'au despre ce vorbesc ei acolo in conspiratiile penibile. Evident, in fata informatiilor au ales sa faca ce au facut toata viata - au ales propriul confort, protejandu'si ignoranta in aproape toate felurile care le'au trecut prin cap. Si tot refuzand sa ma convertesc la aberatiile lor evident am fost eliminat din grup. Nu care cumva sa le strice cineva buna dispozitie agresand in lumea iluzorie in care ei traiesc si "se simte bine".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.