..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

joi, 26 iunie 2008

again si din nou – pseudomanagerii. Middle si Top (pseudo)Management. si Omu’eDeLaIT


...ca mi-am adus aminte.

Cu ceva zile in urma s’-a intamplat intr-o firma reala o intamplare reala. Dupa cum urmeaza:

Fiul cu boase al unui suspus dintr-o firma prietena o freca la greu. Imediat cum primea ceva de facut il durea capul, obosea, devenea extenuat. Si facea prost tot ceea ce facea. Astfel incat a inceput sa fie folosit exclusiv la probleme domestice cum ar fi mica barfa ce ne tine moralul ridicat, atentia treaza si seringa departe de vene, adusul cafelelor, biscuitilor samd.

Fiul cu boase al unui suspus dintr-o firma prietena aude niste barfe si vrea sa profite pentru a ajunge intr-o pozitie si mai buna. Da un telefon lu’ taticu si a doua zi se duce direct la noul post.

Acum intervine... efectele:

Fosta lui sefa este fericita ca a scapat de el si nu o mai intereseaza soarta lui.

Noua lui sefa nu stie ca el este in curtea ei si crede ca desi sta fizic in departamentul ei, el de fapt tine tot de vechea sefa.

De unde stia fosta sefa ca nu mai este el la ea in curte? – de la top management.

De unde nu stia noua sefa ca a trecut la ea in curte? – in primul rand de la top management care orchestra (prost) miscarea, apoi de la middle management care nu i-a comunicat schimbarea, mai apoi din propria-i prostie care nu a simtit nevoia sa intrebe ce este cu noul om care se joaca la calculator in biroul departamentului ei...

De unde stia noua sefa cu ce (nu) se ocupa omul? Pai in prostia (de top) il intrebase pe el ce face, si nu comunicase (nu vorbise) cu vre’un factor decizional, vre’un sef, ceva.

Si asa baiatul nostru cu boasele lu’ tat’su ar fi dus’o mult si bine band cafele si frecand-o top.

Cine a descoperit ca e o problema si a facut cercetari si a descalcit itele ca sa afle unde si ce lucra pustiu’ cand toata lumea zicea ca e treaba altcuiva? – Omu’ de la IT! Care vrand sa afle ce accese sa-i ofere de pe noul computer, cu care dintre softuri trebuie sa se faca ca lucreaza baiatu’... afla ca baiatu’ era al nimanui. Si ca daca ar fi popo ar putea sa-l ia acasa, asa, ca pe orice lucru al nimanui.

Ce a mai facut omu’ de la it? Pai cand l’a vazut pe baietelul cu pricina ca mai avea si un comportament gen “sclavule, rezolva-mi aia” la numai fro’ 20 si’un pic de anisori... a stat o ora cu nasu’n niste chestii tehnice, si dupa n teste l’a facut pe clientul in cauza singurul beneficiar al unei noi politici de domeniu prin care se intampla ca daca la un computer se logheaza cineva cu numele respectivului... PAC! – no more game’s, subit dispar joculetele de windows... :D - fosta sefa ii spusese ca sunt preferatele lui...

OmuedelaIT pentru top pseudomanagement, pentru middle pseudomanage-ment si pentru pustiul cu boasele lu’ tat’so!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.