..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 16 martie 2011

Modul de abordare american

.
 Este punctul de vedere creat de o societate fara istorie. De o societate cu o nastere rusinoasa.
Jefuitorii trimisi de catre marile puteri, dupa ce au linistit populatia locala s’au gandit ca ar fi mai corect ca jaful sa le foloseasca lor, nu celor de acasa. Iar actul de nastere a fost declansat de o miciuna –  tea party of boston.
Adica acea societate formata din indivizi care in lumea destul de moderna considera ca a lua ce le place fara a avea procese de constiinta, s’a razvratit impotriva celor de acasa si a creat un razboi impotriva acelora pe baza unei minciuni.

Este societatea burtii. Este societatea fara istorie, fara radacini, fara cultura. Care evident a creat un mod de abordare fara istorie, fara radacini, fara cultura. Modul de abordare al burtii animalice, al individului nedezvoltat, neevoluat.

Iar la noi se popularizeaza acest model. Desi noi suntem europeni. Avem trecut, avem radacini, avem cultura.

Eu nu vreau sa fiu american. Vreau sa raman european!
.

5 comentarii:

  1. creieraaaas,ce mai faci?daca ai sti cat te-am cautat printre dosarele orei25!ai o muzicuta deosebit de frumoasa,ascult la greu :)).semnat:arabela.

    RăspundețiȘtergere
  2. imi cer scuze. ce este ora 25? ce sunt dosarele orei 25? pseudonimul tau imi spune ceva... dar nu reusesc sa remember... voida vina pe varsta. creieras? arabela?
    ps. eram aici. muzica - da, merci. si poeziile.

    RăspundețiȘtergere
  3. gata, stiu! intr'una din trezirile de peste noapte mi'am amintit. ora25 e un blog. iar creieras era rolul pe care l'am primit intr'o poveste scrisa la mai multe maini acolo.
    na ca nu's chiar ramolit de tot.

    RăspundețiȘtergere
  4. As vrea sa adaug cate ceva: nu stiu daca as putea sa fiu de acord cu faptul ca nu au cultura, dar au prea multa cultura... :) amestecul este ridicol si cu siguranta nu mai exista nici un liniagne ale grupurilor de emigranti, si originile lor desi exista incercari disperate ale unor natii.

    Adevarat este o societate a burtii, a buzunarului, a ego-ului, care duce la un mod de abordare egoist, material si individualist.
    Nu cred ca poti, ca european sa ajungi american, vreodata,...eventual ajungi un depresionat stresat intr-o societate obsedanta. Nu te lasa traditia, adeziunea la societate si pana la urma chiar si sangele latin sa te americanizezi. Hei, nu m-au americanizat pe mine! :P

    RăspundețiȘtergere
  5. poate ca au prea multe culturi, nu prea multa cultura. in aviatie era o vorba care suna cam asa: "un pilot este un tot, doi piloti fac un netot".
    chiar daca tu crezi ca nu poti ajunge american pornind de la european... e ciudat. in fapt america este o gramada de europeni... mai vechi sau mai noi.
    oricum ceea ce am decoperit ca ma deranja pe mine era faptul ca in societatea noastra se impune modelul american - chiar mai nepotrivit noua decat cel vest-european!

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.