..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 14 decembrie 2011

menelau

 .
de dimineata trezindu'ma greu (fir'ar ale naibii de tancuri) dau mai usor drumul la radio decat la computer - ca sa zgomot respectiv trezire.

ieri a fost frumos cu niste acorduri de sarbatori, pentru mine premiera pe anul asta.

dar azi deja ma intrebam cum de nu se satura cei care le pun. noi le ascultam peste zi, cand mai nimerim cate un radio, dar cei de la radio traiesc non-stop cu ele.
oricum, am schimbat postul.

radio guerilla. trist, inca sunt acolo prietenii mei. aia care ma obosesc chiar si fara sa fiu considerat egal cu ei de catre societate. (craioveanu si dobro)

si vorbeau foarte entuziasti despre porecle.

prima iritare: minciuna. despre o gramada de porecle: "si asta era peste tot! in toate orasele!", "si asta!", "si asta!", "ei, asta era mai mult la generatia noastra...".

acele porecle nu erau peste tot: eu nu le auzisem nicaieri. si eu sunt generatia lor. eu sunt din bucuresti, astfel ca am avut contact cu colegi veniti din diferite orase, pe cand ei... nu.

insa faceau afirmatii incorecte - false doar pentru a "da viata" emisiunii. jenibil cum spune cineva...

apoi vine bombona care finalizeaza coliva.

porecla "menelau". si incep sa se amuze tare pe seama ei, ca e ciudata, ca de unde o fi aparut. ca ar fi legata de tigani, ca ar suna a cartel brazilian...

analfabetii lu' tata, va spun io de unde vine menelau: din mitologia greaca.

iar astia sunt mai egali decat mine, iar eu ma simt din ce in ce mai obosit de chestia asta.

sau mai exact de faptul ca trebuie sa le suport acestora si celor ce li se aseamana dominatia asupra lumii fizice in care traiesc (adica supra societatatii, asupra reperelor socio-culturale...).

4 comentarii:

  1. "trebuie sa le suport acestora si celor ce li se aseamana dominatia asupra lumii fizice in care traiesc (adica supra societatatii, asupra reperelor socio-culturale...)."

    Da.Stiu .Oricum zi merci ca inca mai ai un loc de munca pe langa astia. Ca cei de nivelul lor sunt multi,rai si se sustin reciproc in propria lor nimicnicie, marginalizand si neutralizand in final pe cei ca tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aceeasi ingrijorare si'au formulat'o catre mine doi manageri.

      care aceiasi doi mi'au instrumentat putin mai tarziu ancheta disciplinara pentru ca as fi terfelit pe acest blog numele firmei, colegii...
      chiar daca nu apar nume, iar eu povesteam doar principii... cu cosmetizarile necesare.

      Ștergere
    2. Imi pare rau.
      Dar nu ma mira atitudinea.

      Si au reusit sa-ti afecteze cu ceva situatia profesionala, datorita acestei anchete ?

      Mai ai acele postari , ca sa inteleg la ce te referi?

      Pentru ca s-ar putea chiar sa rezonez si sa regasesc printre cele povestite de tine, ce am trait/vazut si eu prin companii?

      Ștergere
  2. pozitia nu. banii temporar.

    postarile sunt (mai vechi de un an, cateva - cand am fost anuntat de ancheta nici nu am avut rabdre sa le gasesc printre celelalte).

    dar ca idee de fond, vezi pe wikipedia principiul dilbert. e semnificativ.

    in america au fost cazuri similare. angajati concediati pentru activitatea pe blog. activitate mult mai puternica decat a mea. eu sunt sub pseudonim, nu dau numele firmei, nu dau numele personajelor negative. in cazurile din america se injura cu nume clar. si firmele au platit ca despagubiri sume importante.

    dar noi avem un alt sistem de dreptate. mai lipsa.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.