..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

marți, 10 ianuarie 2012

ipocrizie

.
cu ani in urma cand intreaga lume islamica a fost jignita prin caricaturi care luau in deradere diferite puncte din credinta sa, lumea moderna raspundea cu aroganta ca e vorba de libertate de expresie.

zilele trecute cand un tip a facut o reclama pe feisbuc prin care incerca intr'o varianta ceva mai morbida sa arate cat de amenintatoare este sala lui de gimnastica pentru calorii... a fost fortat (!) sa o retraga, a suferit puternice represalii din partea lumii moderne(!)  care brusc uitase de... liberatatea de expresie!

deci cand este vorba de convingerile spirituale ale unei mari parti a lumii se poate folosi paravanul libertatii de expresie, ca doar nu este un subiect fundamental pentru fiinta umana. insa cand este vorba de o trauma suferita de un singur popor libertatea de expresie... pouf - dispare. si mai urat de atat. cand este vorba de trauma unui anumit popor nu ai voie sa glumesti, daca sunt alte popoare... voie ca la banul Ghica!

si acelasi popor care are grija sa existe naucitor de mult adevar in poza de mai jos:

trista lume.
.

4 comentarii:

  1. Pffff...... De doi lei ....

    Ca in mintea creatza a indivizilor la care te referi ei nu sunt UN POPOR, ci ZA POPOR-EST.

    Bleah, cum elegant imi place mie sa ma exprim .....

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu toata sinceritatea si aprecierea iti spun:

    Fa ceva sa fi mai "vizibil" printre toate blogurile astea de 2 lei. Sunt putini care chiar au ceva de spus coerent si argumentat asa cum o faci tu.

    Prea multi amatori de dat din gura fara sa aibe in spate un nivel macar mediu de cultura generala si niste repere morale solide, ca sa nu mai vorbim de crunta lipsa de talent.

    Chiar scrii bine si despre ce trebuie.

    Nu am blog ( nu ma pasioneaza ideea) dar observ cum si in mediul internetului, functioneaza foarte bine fenomenul de clica/gasca.

    Multitudinea de mediocrii se recomanda unii pe altii zilnic, se lauda reciproc si obtin in felul asta comentarii si trafic intens pe cand cei care chiar ar avea valoare prin ceea ce scriu si gandesc, raman in anonimat.

    Eu ti-am descoperit blogul din intamplare.
    Ma bucur insa ca am facut-o. Este deja in feedreader.

    RăspundețiȘtergere
  3. iti multumesc pentru aprecieri.
    si ai dreptate: functioneaza fenomenul de clica / gasca.
    asta este motivul pentru care o mai mare vizibilitate o pot obtine fie aderand la un asemenea grup, fie promovandu'mi agresiv (imoral, lipsit de etica) blogul.
    de exemplu, este binecunoscut faptul ca o practica larga pentru a genera comentarii autorul blogului isi creaza singur o parte din ele sub nume false. astfel incat sa incurajeze... publicul.

    pe de alta parte, cu cat creste 'vizibilitatea', cu atat creste multimea celor ce se simt amenintati (ca pozitie, ca rol public, ca orgoliu...). si apar efectele de rigoare.

    si inca un aspect. oazele de normalitate supravietuiesc doar atata vreme cat nu devin suprapopulate. prea popularizate.

    firesc, as minti daca as sustine ca m'ar deranja un numar mare de cititori. dar sunt multumit si asa, cu mai putini dar mai buni.

    RăspundețiȘtergere
  4. "oazele de normalitate supravietuiesc doar atata vreme cat nu devin suprapopulate. "

    Uite ca fara sa ai acum acesta intentie, ai gasit o explicatie buna la tema pe care ai avut-o, intr-o alta postare , despre nebunia lumii in care traim.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.