..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

luni, 27 februarie 2012

tensiuni (2)

.
n'aveam de gand sa fie si un 2 dar s'a intamplat ca.
azi, un coleg de munca (care are o nevasta foarte frumoasa):
"nu este frumusetea lor care te... ca te'ai uita, ai aprecia frumusetea, ai trece mai departe linistit si totul ar fi ok. dar cat de provocator sunt imbracate....! o iei razna. inebunesti. doar un soc le va calma. a intrat prea puternic in mentalul colectiv aceasta moda excesiv de provocatoare."

si s'a ajuns la acest subiect in mod natural. eram 3, a intrat o tipa, drept care cel de'al treilea a iesit injurand printre dinti. eu am preferat sa evit sa ma uit (impotriva impulsului natural - autocenzura), colegul care a ramas se mai uita din cand in cand spre ea si... turba. si repet, e un tip care are o nevasta frumoasa, e un tip care evident nu a avut probleme cu succesul la femei. deci nu este vorba de un istoric cu frustrari personale pe tema.

'moda' de azi face ca sa intalnesti pe strada femei 'comune' imbracate mai provocator decat curvele din filmele americane din anii '80! (am mai zis asta? nu stiu...) si asta se intampla pe timp de iarna, la -10 grade! si chiar la -20 (poza)! in aproape o singura generatie, stimulii sexuali s'au transformat radical.  in timp ce modificarea psihicului uman... (este aceeasi traiectorie ca in socul viitorului a lui tofler - dar in locul tehnologiei fiind tensiunea sexuala)

ma intreba cineva (evident o femeie) daca nu se produce o desensibilizare. nu.

si mai mult, nici sexul, nici cu partenere diverse, la fel de incitante, nu calmeaza. (decat pentru... 30 de minute? :D)

tiparul de functionare e similar cu cel al drogurilor care creaza dependenta. mai mult, mai mult...

eu totusi stiu ca mass-media este cea care a dus lucrurile aici. cei multi din mass-media isi iau tiparele, tipologiile, etaloanele. 
astfel ca doar prin schimbarea politicii mass-media de a atrage publicul lucrurile pot reveni la normal. 

dar desigur ca este mai usor sa pui o femeie dezbracata decat sa faci o emisiune suculenta informational, umoristic, intelectual... si asa ajung din nou la o tema care imi da tarcoale de mult dar mi'e lene sa o scriu: traim intr'o lume de adulti infantili. adulti lipsiti de constiinta, de maturitate, de echilibru, fara responsabilitate pentru efectele actiunilor lor. copii care isi fac de cap fericiti ca nimeni nu le mai spune ca nu au voie sa bage degetele'n priza. 

de par example... imbracaminte deloc neobisnuita business-office la -20 de grade:

(evident, in poza nu se vede tot ce vedea ochiul liber)
.

9 comentarii:

  1. excuse me? de cand a avea o pereche de strampi cu o bluza care nu acopera nici un sfert de cur pe tine e considerata moda office?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. precizare: nu acopera nimic din cur. ori munti / cratere venusiene...

      raspuns: pai de prin primavara-vara trecuta am inceput sa observ raspandirea prin birouri a acestei tinute.

      ...iti dai seama in ce hal ma impiedicam daca veneam din sens opus?!

      Ștergere
  2. adica io stiu ca business/office inseamna fusta la 2 degete deasupra genunchiului (Orizontal degetele, nu vertical unul peste altul), un decolteu discret sau pantaloni. Nu strampelni prin care i se poate citi pe buze sau studia daca are un cameltoe sanatos sau nu..

    RăspundețiȘtergere
  3. inchipuie'ti urmatoarea scena: iesire de multinationala imrpesionanta cu hol inalt, umpic maiestuos... un grup de barbati care se indreapta spre iesire se intersecteaza cu un grup de tinere care intrasera.
    cand ajung la cca 3 metri dinstanta, una dintre fete baga mana dreapta sub propria fusta (de o palma si'un pic) si isi aranjeaza linia chilotului astfel incat sa ii acopere mai bine ce are de acoperit. evident, din fata privind vedeai fustita ridicata, vedeai mana bagata sub chilot, vedeai miscarile acestuia in timp ce era aranjat, inclusiv ce aparea de sub el in timpul procesului.
    ca barbati crezi ca simti o chestie wow? desigur. si tot ca barbat cat crezi ca mai lipseste ca sa o ajuti (cu sau fara aprobarea ei) cu respectivul articol de lenjerie?

    RăspundețiȘtergere
  4. si asa imi dau seama ca am uitat sa pun o idee in articol.

    aceste manifestari (imbracaminte provocatoare, miscari provocatoare) conform micilor mele cunostinte de sociologie pot fi incadrate la capitolul violenta sociala.

    RăspundețiȘtergere
  5. ori agresivitate sociala... memoria lexicului folosit acolo imi cam joaca feste.

    RăspundețiȘtergere
  6. erata:
    * umpic = umpic
    * barbati = barbat
    si ce'o mai fi p'acolo...

    RăspundețiȘtergere
  7. mie astea mi se par aberatii sociale. nu mai exista decenta si e trist ca tot voi barbatii sunteti cei ce ati pornit obiceiul..daca n-ati fluiera dupa orice bucata de pulpa de pe drum, garantat n-ar mai exista fuste mini :))

    RăspundețiȘtergere
  8. fluierat?
    doar marlanii fac asta.
    ca sa spui 'voi barbatii' in aceeasi propozitie inseamna ca tu sesizezi doar marlani...
    si in mod garantat nu ne'am apucat sa ne dezbracam.

    si astfel transformi o problema sociala intr'o interminabila aratare cu degetul intre sexe.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.