..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 8 aprilie 2009

M’au prins


Stateam, din principiu, in afara circului. Fum si oglinzi pentru ametirea “celor multi”. Dar astia de la rfi m’au prins. Pai va spun cu ce.

Stire. Romanii plecati au trimis in tara pe parcursul ultimului an 8 miliarde de euro. Suma (atentie!) EGALA cu investitiile straine in romania. Egala ba chiar un pic superioara cu vreo cativa firfirici. Pai... mi se pare chiar notabil. Si un zapacit de la nu’s’ce chestie financiara (ziar probabil) zicea ca totusi banii astia nu e asa importanti ca investitiile pen’ca nu creaza locuri de munca, structuri economice samd. Pai ala sa’si traiasca viata cu indicatorii pe care i’a invatat ca papagalu’ in vre’un curs platit de mamica si taticu. Ca banii veniti de la romanii de afara au creat flux financiar. Nu stiu cum il numiti voi da’ io asa’i spun. Banii astia au intrat direct in fluxul sanguin al economiei de p’aici, in achizitii. Apoi au avut efect direct in nivelul de calitate al vietii celor ce i’au cheltuit aici. Ceea ce inseamna ca am avut o populatie de cel putin doua ori mai satisfacuta decat ar fi permis faimoasele investii straine. Iar satisfactia vietii populatiei are efect in economie si peste tot mai tata, mai...

Stire. In republica moldoveana se intampla chestii. Cam ca la noi in '89. Sunt unii care s’au apucat sa demonstreze fara sa distruga. Si mai sunt altii, in alta parte care s’au apucat sa distruga. Cu intentie sau doar din prostie? Si mai sunt unii care bruiaza telefonia mobila! Si aceiasi bruiaza posturile tv, radio private! Si aceiasi opresc internetul! Si aceiasi au inchis granitele, si nu au permis cetatenilor sai sa voteze daca erau plecati din tara! Si aceiasi spun ca e vorba de agenturi straine si grupuri de vandali... am mai auzit aceste vorbe... de la ceausescu! In ’89... si in strazi au iesit oameni, si au murit oameni... ca in ’89... Si mai afli de la rfi ca in franta pe ici pe colo in mediile de informare se afla iata ca inainte de al doilea mondial moldova era provincie istorica a romaniei... Si mai afli ca in fata ambasadei moldovene (la paris, parca) s’au adunat vreo doua sute de oameni si au scandat (in romana) diferite lucruri. Si rfi ti le spune fara teatralismul ala de doi bani a la protv und underen care te leasina la inima. Si astfel poti tu, ca om, sa te emotionezi cand auzi aceste lucruri. Ai timp pentru a simti, nu ti se baga pe gat emotii false si ridicole. (si iata prostu' de mine m’as duce in moldavia daca as sti ca ar fi posibil, ca oricum la 33 de ani, fara catel, fara purcel, chiar daca m’ar capaci aia, macar ar folosi la ceva, macar in mintea mea, existenta asta de furnica considerata ca masa de manevra... aici mi'aduc aminte de malaele... "ia uite la mine!... m'apuca plansu'... deci exist!").

Astia de la rfi m’au prins in jocul stirilor. Sunt o gramada de stiri care te fac sa zici “ah, da, informatie, corect!”.

ps. repet, eu eram ala care combatea din start amestecarea in circul efemeritatilor, al stirilor facute pentru a ameti omu’ de rand.


later edit:

atunci cand se scandeaza vorbe anticomuniste se scandeaza in romaneste? in moldoveneste? sau e pur si simplu un act de comunicare bilingv?

2 comentarii:

  1. Deci cand spuneai ca esti prins in sedinte tu de fapt te uitai la stiri!!

    Eu zic sa incerci si posturi mai nonconformiste gen (dau un exemplu la intamplare) OTV. Mai aflam despre vreo profetie, vreo mama omida, ceva. Asta da autenticitate! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. nope. stirile se afla in masina. iar multumita administratiei ilustre petrec in acel loc mirific ore pe zi... cat despre otv, nu inteleg de unde atatea discutii pe tema lui. am vazut si pe iutub un bideoclip in care hitler era inspumat fi'n'ca nu era primit la otv - excelent facut.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.