..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

luni, 31 ianuarie 2011

autoamagire

.
Nu trebuie... Complica lucrurile. Inutil. Si suntem convinsi ca la un moment dat rationalul va reaparea si ne va arunca in fata imensitatea greselii. Mult mai buna e considerata a fi astazi decizia pe baza rationala. 

Vrei sa discutam? Sunt de acord! Vrei si ceva mai mult? Iar sunt de acord. Dar nu o aduce intre noi. Complica lucrurile. Si in plus riscul de greseala creste crunt. Hai sa fim impreuna pentru ca ne intelegem suficient de bine. Si pentru ca dorintele noastre trecatoare sunt din acelasi registru. Si pentru ca uite, lucrurile par sa se aseze destul de comod in cazul in care… Si sa facem linistiti o familie pe baza acestor considerente.
 Dar nu cumva sa fie vorba de altceva. Altceva presupune eroare. 

Sau si mai bine: altceva nu exista! E mai usor asa. Nu trebuie sa ne facem griji ca putea fi frumos, iar noi am ratat.... Nu, frumosul e in povesti, in filme… Noi n’am pierdut nimic, frumosul e doar o problema de disfunctionalitate psihico-chimica, niste glande ceva, cumva… 

Altceva nu are voie sa mai existe in ziua de azi. Decat o aparenta a ei (nu chiar iubirea in sine – fereasca sfantu’!) asa, ca distractie de moment. 
Fiindca iubirea complica inutil lucrurile.
Si iubirea va fi contrazisa de rational la un moment dat. Iubirea greseste. Iubirea e doar o problema psihica a celor slabi de inger. O chestie cu o glanda care ii face pe unii sa fantasmeze… fantasme.
.

4 comentarii:

  1. de acord cu tine, iubirea e chimie.

    RăspundețiȘtergere
  2. aaa... hm... aaa... mmmm... ce straniu! vezi, eu nu sunt. in mod ciudat sunt de parere ca iubirea este si chimie, dar ceea ce am scris mai sus este cu ton ironic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai. La varsta mea am dreptul sa ma indragostesc des. Sinteza mea chimica e abundenta. Deasta spun ca e chimie, eu doar sub forma asta am trait-o pana acum. Tot asta ma face sa cred ca iubirea non-chimica e un privilegiu, daca o exista. Doi oameni pot trai impreuna bazandu-se pe o relatie de respect, prietenie, obiective comune.
    Nu stiu de ce, cand iti scriu, imi gasesc greu cuvintele.

    RăspundețiȘtergere
  4. pai. la varsta ta... iti gasesti destul de bine cuvintele.
    fara chimie... la varsta mea nu inteleg cum ar putea fi. inteleg la ce te referi tu, dar as folosi alt cuvant - nu caut acum unul potrivit.
    fiindca chimia o vad ca fiind caldura pe care o putem masura (simti). fiind dovada existentei unui ceva in spatele lucrurilor, un ceva la care nu ne putem uita, pe care nu'l putem vedea, pe care nu'l putem atinge. asa ca masuram caldura si spunem ca exista.

    in randurile articolului ii luam in raspar pe cei care vad caldura si considera ca asta este tot. considera ca aceasta caldura (chimie) este un fapt in sine, fara o sursa directa, fara soare. de fapt, aceia sunt oameni fara soare.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.