..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

marți, 27 mai 2008

rasu’ / plansu’

este perioada de examene, in consecinta avem material de poveste de la netrebnicii din snspa.

Astazi, undeva la sfarsitul anului 4 aflam ce tehnica folosesc ei pentru a ne face tandari mintea. (repet, ei sunt in corpore monstruozitatile imorale de la fosta facultate de cadre a partidului comunist – stefan gheorghiu)

Voila, in pagina 40 a cursului Patologii si terapii comunicationale gasim la subiectul dezinformare (oare ce subiect ar fi cunoscut ei mai bine?):

“alta modalitate intentionala prin care se actioneaza in sensul dezinformarii o constituie codificarea polisemantica a mesajului” dupa citirea acestor cuvinte am inteles altfel circa 90% din cursurile lor... si m’am simtit tras pe sfoara pentru datile in care ma chirceam de frustrare ca nu reusesc sa ghicesc la care din multiplele intelesuri ale frazelor sa ma opresc.

De altfel, pentru a nu se dezice de obisnuinta’i de’o viata, in acelasi paragraf gasim exemplificarea:

“in continuare, mentinerea unei entropii semantice in mesaje garanteaza entropia organizationala pe termen scurt si mediu, iar pe termen lung la prabusirea retelei comunicationale, care asigura eficienta functionala a structurii organizatorice respective la nivel formal; la nivel informal efectul cel mai sigur il constituie dezagregarea mentalului colectiv, care asigura identitate unei comunitati.”

Ei, cum e?

Aici forteaza o relationare directa intre entropia mesajelor cu entropia organizationala, dupa care rapid schimba doua planuri pe orizontala si mai rapid, in aceeasi fraza mai face o schimbare de planuri pe verticala. Mai precis, jongleaza cu variabile creand decoruri diferite in cadrul aceleiasi fraze, neanuntand schimbarea scenei, incat te pune in situatia de a nu mai sti la ce situatie se face referire in respectiva afirmatie, si ajungi firesc, la a te intreba daca ceea ce intelegi este sensul corect al mesajului (sens corect – ajungand sa fie doar o metafora pentru acest mod de exprimare, in fapt nemaiexistand o asemenea relationare).

So. Radem pentru ca ni se arata in fata cum isi bat joc? Sau plangem pentru ca isi bat joc de noi?

2 comentarii:

  1. ah, pisi, been there, done that, snspa isi da cu stangu-n dreptul cu fiecare curs impins sub nasul elevului, been there, done that...slava domnului ca am scapat !yey for me! si crede-ma ca nu isi patologiile nu e singurul curs care e varza cap coada ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. După 4 ani de snspa eu am rămas cu *tobe, tobe, tobe*:

    În timp ce lebedele invizibile ale NATO îşi depuneau ouăle ucigaşe în coapsa de safir a adriaticii sfidând mirarea cerului albastrĂ . . .

    Politologie, capitolul 3 (parcă), prima frază. Jur că o să o ştiu pe de rost până la sfârşitul zilelor mele, atât de mare a fost şocul.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.