..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

vineri, 10 aprilie 2009

Cu spume


1.

Si cand as cauta de lucru

Pai cand muncesc intr’o firma... pardon. Cand un cineva munceste intr’o firma trebuie sa fie constient ca munca lui este in cea mai mare parte dedicata bunastarii celor de deasupra... lui.

Acesta mi se pare un lucru major de care sa tin cont atunci cand imi manageriez propriile fire de par albe care’mi ies in campul muncii (ca sunt un tip care se implica, n’am ce’i face). Si daca tin seama de acest lucru, firesc, atunci cand vad ca deasupra pozitiei mele sunt indivizi care nu merita sa manance din rezultatele eforturilor mele... aleg. Aleg sa le atrag atentia ca nu sunt aia pe care ii agreez pentru acest lucru, sau/si aleg sa plec de acolo.

Sau aleg sa scad eficienta muncii mele. Ca sa fie valoric cat mai aproape de banii care ajung la mine.

Ca asa mi se pare echitabil. Iar astia pentru care am ajuns sa lucrez sunt mai idioti decat prevede legea. Si neromani! Aia dinainte erau similari, dar macar erau romani...

2.

Si unu’ care nu a citit toata viata lui cat am citit io intr’o vacanta din clasa a patra ma contrazice cu putere despre cum se folosesc parantezele intr’un text!

Apoi, nici macar in matematica nu crede. Dupa ce facem impreuna cateva inmultiri si adunari, cand vede rezultatul zice cu indaratnicie nu, nu are cum. Si unu’ dupa ce a gasit niste comenzi de dos pe net are senzatia ca i’a crescut gradul de inteligenta. De fapt unu’ asta e o categorie larga... Si iar ma intreb , cum ajunge orice limitat sa lucreze in IT?

3.

Si matza aia nemernica nu numai ca e pisica dar mai e si femeie. Adica ambele la un loc, cumulate. Ieri a intrat in anul mortii. M’am obisnuit ca atunci cand ajung acasa sa trebuiasca sa ii acord ei si numai ei, minim zece minute pentru miorlaieli de buna, salut, ce’ai facut azi, esti ok, de unde ai cules mizeria aia samd. Insa ieri nu s’a mai oprit. Nici dupa o ora. Nici dupa doua. Nici toata noaptea. Iar dimineata a trebuit sa o alerg, sa o prind, ca sa o scot din masina. Vroia nebuna sa vina cu mine. Uite’asa mi’aduc aminte lucruri despre mine – reactionez foarte prost atunci cand simt nevoia de spatiu si cineva se baga cu forta in sufletul meu.

4.

Si lumea cea mare a vorbit. Nu, pentru moldavia nu se accepta iesirea de sub tutela rusiei. Incalcari crunte ale conditiei umane sunt camuflate in presa straina “libera si obiectiva”. Iar cozi de topor precum nea’ gosu sunt de acord.

5.

Iar o fosta de acum vreo 12 ani iese din ceata cu reprosuri. Ca vai am disparut, desi ea s’a maritat de cateva ori. Evident, cu altii – probabil asta spre norocul meu. Ca nu ii povestesc despre mine. La dracu’ o fac pentru o multime de necunoscuti...

La naiba, ce au fostele anul asta de ma cauta ca sa faca nimic?

6.

Si sigmanet face spam. O firmulita de comercializare chestii it. Vanzatori, deh. Si'au facut o adresa de yahoo (la.statuie@yahoo.com) si de la ea trimit mesaje spam cu linkuri catre youtube - reclame d'ale lor. Stiam ca mailu' vine de la ei ca return path aparea domeniul lor. Cvasipenibile. Reclamele. Io i'am bagat deja ca spameri pe serverul meu de mail. Alo, politia, bah!... am gasit spameru' manca'ti'as!


---------

later edit:

si desi este insignifiant: am un nou moldovean in departament. asta nu stie sa dea mana - o face ca o fata mare, iti pune in palma o mana bleaga. si apoi poarta niste pantaloni, probabil cu talie joasa, si bluze evident prea scurte. si reuseste sa ne arate pliul dintre fese in mod constant. ca reuseste sa stea foarte mult aplecat. asta probabil chiar se crede fata. este chiar scarbos. i'am si zis'o de altfel...

3 comentarii:

  1. 1. Cand ma apuca pe mine spumele de (macar aproximativ) genul asta aud invariabil aceeasi replica: "peste tot e la fel". O fi. Astept inca acel fabulos castig la Loto. Simt ca el m-ar scoate la lumina.
    2. Pe oamenii din aceasta categorie NU TE ENERVEZI. Sunt multe lucruri faine pe lumea asta. Nu iti irosi energia suparandu-te pe idioti. Punct.
    3. Pisica nu stie ca se gaba cu forta in sufletul tau. Nu e om. Dar daca ar fi, si-ar da seama ce face? Arati, atunci cand o simti, ca o persoana se gaba cu forta in sufletul tau? Ca daca nu .... Well ...
    5. Fostele apar si apoi poate dispar din nou. Gandeste-te ce nu a mers prima data si apoi intreaba-te de ce crezi ca acum ar fi altfel. SI apoi, daca nu gasesti niciun raspuns, get over her / them!
    6. Eu nu deschid e-mailurile al caror trimitator nu imi este cunoscut. Am prea putin timp liber ca sa imi permit sa il irosesc deschizandu-le.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S. la pct. 3 - Se BAGA, nu GABA.
    De fiecare data :))

    RăspundețiȘtergere
  3. ok, am retinut. cu toate bagarile de rigoare.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.