..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

sâmbătă, 18 aprilie 2009

O matza si muzica


Minunata mea placa de sunet m-audio nu mai reactiona frumos uneori. Asta de cand am schimbat placa de baza - fara reinstalare de windows. Asa ca din cand in cand sunetul o lua razna. Rar, ce'i drept. Dar cum asta nu a fost deloc o prioritate am lasat’o asa. Insa azi am vrut sa aud muzica (dupa destul de mult timp). Asa ca o mica depanare se impune. Ocazie cu care ajung sa aflu ca dupa ani de zile, producatorul asta de scule semipro a actualizat in sfarsit versiunea de soft pentru ea. Instalare, buba, dezinstalare, reinstalare, manual, ajustari, ok. Si au inceput testele. Cu volumul aproape de maxim.

Iata ce facea matza mea! In ordine:

Black sensation – cauta sursa zgomotului, trece des pe langa mine miorlaindu’mi ceva. Si nu are astampar. Naiba o aude.

Ceaikovski – s’a incolacit in pat. Linistita.

Fight fire with fire – Therion, nu Metallica – posesoarea de gheare se da la mana in care stateam sprijinit, o mut, o urmareste si in cele din urma se incolaceste pe bratul meu muscand cu hotarare. Fara furie, doar hotarare.

Beethoven – Fur Elise – in 3-4 secunde mi’a lasat mana in pace si s’a tolanit pe piciorul meu (unul dintre ele).

Schumann – s’a dus in pat. Corect, nici mie nu’mi spune nimic deosebit.

Maria – Scooter (nu stiu cum , dar asta s’a nimerit sa aiba cea mai inalta calitate audio din cei 40 de GB de muzica) – s’a ridicat din pat, a venit iar la mine fara astampar, cerand atentie.

Mozart – s’a asezat in pat. Dupa vreo 10 minute a mai facut o plimbare prin camera, de verificare, mi’am zis ca s’a plictisit, dar dupa ce a terminat inconjorul camerei s’a lungit din nou in pat.

Partea interesanta e ca exceptand partile de muzica clasica unde am lasat sa curga minute bune, celelalte au fost episoade scurte intre 30 de secunde si 2 minute, iar reactiile matzei la schimbarile de ritm au fost extrem de prompte!

Dupa 40-50 de minute de Mozart am cedat eu. Am trecut pe Ceaikovski.


2 comentarii:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=g2r7skqSkNM Vezi ce reactie are matisorul tau la asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. pai, raportam: a ridicat la inceput capul din tava, cu o privire realmente atenta. apoi a continuat sa infulece cu o pofta consistenta. apoi s'a spalat cu mare grija. apoi s'a facut covrig in pat.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.