..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

duminică, 25 iulie 2010

ne lipsesc ritualurile de trecere

.
Izolarea este cel mai bun leac. Acolo te regasesti. Acolo te intalnesti cu tine insuti. Iti afli cele mai adanci motivatii. In izolare poti sa cerni, si afli cine esti tu si cine sunt ceilalti in tine. In izolare iti regasesti fortele, pentru ca ele sunt singura ta sansa de a iesi la liman, pentru ca stii ca un ajutor extern nu are cum sa existe.
In izolare iti regasesti identitatea, iti regasesti fortele.

Cu cateva saptamani in urma, dupa o intalnire for the fun cu o psiholoaga, ce mi’a fost terapeuta candva, am primit oficial diagnosticul de depresie. Si credea suficient de tare in el incat sa’mi cera sa’i scriu mail la fiecare doua zile, ea plecand intr’o vacanta mai lunga.

Dupa o explozie spre exterior, spre cativa cunoscuti apropiati, am inceput sa ma retrag.

La mine cea mai eficienta metoda in ceea ce priveste punctele dureroase a fost confruntarea cu ele, contemplarea lor pana la epuizare. Pana la epuizarea lor.

Despresia insa era doar o mare inapetenta. Un pustiu in care nu aveam cu ce sa ma confrunt, nu aveam ce contempla. Exista sansa ca aceasta contemplare sa aiba alt final decat celelalte de pana acum.

Dar m’am retras pana cand s’a facut liniste imprejurul meu, incat sa’mi pot auzi cele mai mici, cele mai ascunse soapte.

Si am auzit mai intai cum am considerat inca din copilarie ca trebuie sa ma tampesc pentru a fi de’o teapa cu ceilalti, pentru a fi din aceeasi lume cu ei, pentru a fi acceptat ca membru comun. Si am auzit cum asta m’a deranjat, ajungand sa fiu nemultumit de mine insumi.
Si am auzit cum in adolescenta, cand am fugit de acasa am hotarat ca nu voi mai simti durere, pentru a ma asigura ca bataile primite in copilarie s’au incheiat. Si astfel am ajuns sa traiesc sub o sabie a lui damocles – a durerii de care trebuia sa ma feresc pentru a nu reincepe cosmarul copilariei.

……..

M’am regasit sub o forma in care nu m’am mai cunoscut niciodata. Dintr’un anumit punct de vedere sunt tot ce poate fi un barbat. Sunt complet. Momentan simt ca am pierdut copilul jucaus, ca nu mai am tzintzi ani, ca pana mai ieri-alaltaieri. Si nu ma simt vesel. Dar ma simt mai intreg decat oricand.
.

7 comentarii:

  1. ...atat de tare ma regasesc in primul paragraf...

    RăspundețiȘtergere
  2. este uimitor cum oamenii dupa ce te catalogheaza ca destept/inteligent (ori ceva similar) incep sa se poarte cu tine de parca ai avea un handicap teribil. si partea cinica: desi exista deja multe carti care demonstreza ca inteligenta poate deveni un real handicap (de la beletristica la filosofie), nici macar nu beneficiezi de grija / toleranta de care au parte celelalte categorii de handicapati.

    Păi atunci când te-a catalogat ca mai sus, ei deja au căpătat siguranța că ești handicapat. Adică ești nebun, în cazul de față.

    RăspundețiȘtergere
  3. parerea ta fiind...?
    ceva mai explicit daca se poate, echivocul are meritul de a schimba sensul comunicarii.

    RăspundețiȘtergere
  4. castleless spunea...
    "
    parerea ta fiind...?
    ceva mai explicit daca se poate, echivocul are meritul de a schimba sensul comunicarii.
    "
    Părerea mea , este că, este bizar să spui despre cineva ca este inteligent, cand acel cineva este evident inteligent. Ceea ce imi indică faptul ca acela care si-a spus parerea ( ca cineva este inteligent ), crede ca acel cineva ( cel evident inteligent ) este nebun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum să arate apa ? Când se află în stare nepoluată, apa nu arata de niciun fel, arată ca ea însăși.

    Am văzut în această pagină, în dreapta jos, numele unui link: 'Urletul poporului'. Și am vrut ză văd și eu cum arată acest urlet. La adresa indicată de tine, am citit: "Scuze, dar cauţi ceva care nu se află aici."

    See you later ...

    RăspundețiȘtergere
  6. am doua continuari:
    1. si... ai idee cum arata si aspirina?
    sau
    2. exact. inodora, incolora, insipida. exact ca si comentariile tale.

    iar urletul poporului era blogul unui tip care scria superb. am pastrat linkul si dupa ce a inchis blogul, asa, ca o forma de respect pentru ce a scris.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.