..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

luni, 12 ianuarie 2009

inoventie

am gasit acel produs carele este lipsa din galantarele patriei.
cel care ar face pre multi oameni mai fericiti. cel putin noaptea. (not about viagra or any kind of...)
si ma refer in speta la aceia care se afla apropitari de patrupede miaunande.
produsul cu pricina s'ar fi numind "lanterna_de_legat_de_gat_la_pisica" (cu toate prepozitiile in stil manelist)!

explicitarea modulului: am o chestie pisicoasa al carei sex s'a schimbat subit (din mascul cica a devenit femela) deh, probleme de opinii si contraopinii medicale. a naibii patrupeda torcatoare, cat stau seara cu lumina aprinsa, fie se inversuneaza pe orice parte anatomica a mausului meu (are o dexteritate feroce de a trece in fuga drept prin cablul mausului), fie doarme pe langa mine sau mai precis si mai ades chiar pe mine (sa vezi ce detxteritate am capatat io in poignet de misc mausul doar din doo desh'te ca sta tot animalul pe mana mea...). deci, are si obiceiul laudabil de altfel, de a dormi.
in schimb.
in momentul in care sting lumina, ma bag sub patura si inchid ochii... incepe concertul. zgomote din cele mai bruste si mai incredibile. aseara (adica az' dimineata la 4, ca atunci m'am culcat) stateam si ma tot gandeam cu ce naiba reuseste sa scoata acel sunet distinct, repetat, strident, in fine, cu tot ce'i trebuie unui zgomot ca sa fie suficient de sacaitor. (a fost unul dintre testele cele mai dificile, mi'a luat vreo 20 de secunde: era o conserva de haleala de matza, confectionat dintr'o tabla cartonata, sau dintr'un carton talbagificat care se golise - raritate, ca nu obisnuiesc sa'i dau din conserve) in fine, seara de seara, noapte de noapte am o multime de asemenea ghicitori. incat dorm din trei in patru, mai mult alergand si io in patru labe (sau de'a rostogolul) prin pat cautand sursa zgomotului, cu o perna in mana, pentru a tintui si anihila dusmanul de clasa.

dar. in momentul in care prototipul device'ului genial va aparea, toate aceste tulburari vor deveni o dulce amintire (tulburari onirice, nervoase, fizice samd) oriunde ar fi, pisica va vedea lumina, drept care va considera ca nu este inca momentul oportun pentru dezmatul general.

uite'asa devin mare magnat. ca'mi patentez produsul si nu vand licenta de productie. o sa fie acest produs o marca mondialcunoscuta gen coca cola. (apropo, dupa multe chinuri am decis sa beau din nou in tihna acea chestie, de cate ori am chef)

ps. se vede treaba ca IT'ul afecteaza la neuron. dupa ce azi am reusit sa dau de cap catorva chestii la care ma doar ma uitam (eventual tandru) zilele trecute, ajung acum iata sa am idei geniale si in ceea ce priveste alte aspecte ale vietii. adica da, am reusit sa fac sa functioneze politica de domeniu prin care orice computer din firma noastra isi scrie niste chestii prin niste locuri astfel incat anumiti oameni pot capata 'by mirical' drepturi nelimitande local per masina. mi'a zis un coleg ca s'ar putea sa am probleme in cateva vlanuri, dar sunt optimist. chiar nu vreau sa cred ca domeniul nu isi poate implementa politicile bazate pe scripturi in vlanuri fara chinuri majore (chiar daca vorbim de microsoft...). abia astept sa vina ziua de maine. as putea verifica si acum, dar chiar ma tine ceva sa ma deplasez in alt departament. (peste noapte anumite lucruri vor rezolva de la sine la restartarea computerelor)

4 comentarii:

  1. imi place despre matza ta :) vreau si io o bucata :)) preferabil copan:P

    RăspundețiȘtergere
  2. mai, a mai vrut'o cineva. cu totul. nu i'am dat'o (da, despre matza vorbesc). si a trecut oricum pe la mine. si a zis ca nici n'ar avea sens sa o ia (pe matza) ca prea e cu ochii doar dupa mine. nici macar ma'sa ei cea buna (adica prietena, se pare - fosta) nu beneficia de o atentie prea largita. ce'i drept nici nu se vedeau prea des.
    dar fiindca sunt om bun, daca intr'o zi o sa am impresia ca e prea multa intr'o singura bucata... te voi anunta. (de exemplu in momentul asta tocmai a rasturnat cosul de gunoi din camera mea - nu e nimic in el, dar exercitiul probabil este bun!)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Va trebui sa mai cugeti/tricotezi un indrumar de strecurat-lanterna-gat-matza. Foarte good luck with that. Posesorii de pisici din lumea intreaga iti vor fi etern recunoscatori :)

    RăspundețiȘtergere
  4. mda. in directia asta avem cateva variante.

    fie fac pe ambalaj o simpla referire la intelepciunea lui xun zi.

    fie fac o carte de minim 643 de pagini - carte care firesc va deveni all time best seller.

    fie si mai eficient dpdv economic aplic intelepciunea microsoft: fac indrumare inutilizabile. in schimb fac cursuri unde pregatesc 'specialisti'. care specialisti explira la cativa ani. asa voi avea la nesfarsit cotizanti care sa'mi umple buzunarul.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.