..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

marți, 25 noiembrie 2008

Criza frate!


Bah, e criza, aliniaza’te si tu, ce pana mea stai deoparte si traiesti linistit si fara sa te afecteze?! Intra in criza mai prostea!

Cam asa suna... Pardon!

Fix asa suna toate stirile. Orice eveniment acum e pus de niste nimeni de umbre de aberatii de pseudojurnalisti pe seama CRIZEI! Ca gugal a concediat cateva sute de oameni, e din cauza crizei – desi gugal n’a spus nimic in sensul asta. Ca orice vant care apare, orice usa lasata deschisa. Gigicu a lu' Veta a calcat cu roata din stanga gaina ce statea pa trotoarul nedat cu var. Pe'n'ca: gigicu' se grabea la banca sa'si scoata banii din pricina crizei si d'aia n'a vazut gaina; gaina se grabea sa fuga fi'n'ca auzise ca vine criza si era convinsa ca din cauza aia va fi taiata in locul porcului de craciun; iar gigicu era a lu' veta tot din cauza crizei, daca n'ar fi fost criza, veta ar fi fost a lu' john...; si uitasem - trotoarul nu era dat cu var din cauza ca criza a facut sa nu fonduri la primarie in contextul pietei de var si mana de munca la noi in comuna! (trotuarul a devenit trotoar din firesc acelasi motiv)

Se pare ca, mai, voi chiar nu vreti sa intelegeti ca e criza, asa ca va bombardam noi cu stiri crizate pana o sa o visati si noaptea.

Am citit mai cu ani in urma un articolas tare inteligent despre pinguini. Nu aia de la pol, ci aia dintre poli. Care se cred oameni dar reactioneaza ca pinguinii. Tare convins sunt ca despre acelasi lucru este vorba si acum.

Problem – react – solutions. Am vazutara mai ceva vreme in urma un filmulet in care se explica modalitatea de a impune modificari de neacceptat in viata popoarelor prin provocarea unor probleme, care la randul lor sa ‘provoace’ solutiile dorite dinainte. Criza asta is the same shit. Tot ce imi vine din massmedia mai intai de a’mi veni din real life... poute mon cher...

Criza asta imi vine din massmedia si numai de acolo. Momentan. Pana ajunge sa fie convinsa masa critica de populatie necesara pentru ca realmente sa apara efecte sociale. Pentru ca apoi sa poata sa ‘apara’ si solutiile salvatoare mult asteptate.

Si ca o posibil a demonstratie ca lumea larga nu ar avea nici in clin nici in maneca cu marea criza (ba chiar i'ar face bine niste picaje ale unor companii americane prin locurile libere pe care le'ar provoca pe piata) iaca aici cateva potentiale esplicatii. Corect, tot dorinta brusca de retragere lichiditati ie la baza dicstractiei... dorinta tot mai insistent provocata prin massmedia. E CRIZA, baga banii la saltea, bancile nu mai e sigure! Premonitii autogenerate...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.