..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

vineri, 26 august 2011

am aflat ca


.
Ieri-alaltaieri am aflat (din nou) ca o am mica. Da, mi se mai spusese asta, uneori chiar cred ca o simtisem.
Am intrebat’o ce altceva sa fac in afara de lichidele despre care’mi spusese din start, ca oricum ma plimb cu cana dupa mine toata ziua (nu ca as si bea toata ziua, dar macar mi’amintesc sa beau apa ceva mai des).
Mi’a zis sa nu ma feresc de sare. Naspa, deja mananc sarat de placere, iar uneori foarte sarat din porniri... metafizice.
Apoi ma gandeam in ce hal mi’ar fi tensiunea daca nici nu as bea apa mai multa decat am chef si nici nu as exagera cu sarea fiindca am chef. Firesc ca vorbesc despre tensiune, ce altceva sa fie mica la mine?! Si sa si declar asta...

Asa ca intru pe gugle. Sarci: tensiune scazuta. Printre primele truvari: forum anticonceptionale. Aaa... cred ca nu.

Si gasesc ca ‘sportivii, persoanele care fac efort fizic regulat, au greutatea corporala normala si sunt nefumatori, au tendinta de a avea tensiunea scazuta’. Ma incadrez, cu o singura dilema. Daca eu n’am mai fost la kendo de cateva saptamani mai intru la persoane care reguleaza sportul? Si nici la tenis nici la inot nici la voley n’am mai fost pentru ca inca nu e functionala incheietura mainii drepte, alterata cam tare la ultimul antrenament de kendo. Cand sen-sei a considerat ca poate sa dea liber cu shinaiul chiar daca eu nu aveam pe mine echipament de protectie. Probabil era modul lui de a ma face sa imi cumpar bogu (echipament de protectie). Nu stiu, n’a putut sa’mi spuna in cuvinte.

Si pe gugle mai aflu ca 9/6 poate fi acceptata ca tensiune ‘normala’... daca nu exista si alte simptome. Care simptome? Pai pe oricare le vreti, eu le am. Doar analizele ies corect pe linie. Evident am puteri, in preajma mea aparatura da rezultate bune. Chiar si aia medicala.

Cea mai plauzibila ‘boala’ din lista pe care o gasesc acolo are un nume riscant: reactii vasovagale (‘pe sistem nervos’). Riscanta, pentru ca daca spune cineva ca am reactii vasovaginale? ...ca asa citisem si io prima data, deci n’ar fi nimic neobisnuit. Chiar si asa, cu greseala... cred ca e de inteles. Nu stiu ce barbat nu are reactii la o prezenta vaginala. Virginala ori ba.

Si fin’ca am spus de sport. Cre’ca tanti medicinala care imi facu’ setu’ de analize avea de publicat un studiu despre cat de putin sport face tanarul (adultul?) de azi. Iar eu ii stricam cifrele. Pentru ca la intrebarea ‘cate minute de sport pe zi medie?’ (minute – ha!) am raspuns ca pana acum cateva saptamani... minim 7 ore / sapt deci minim o ora pe zi. Excluzand sahul. Nu, ea a vrut ‘acum, cate faci?’. Am repetat: acum sunt intr’o pauza de sport (mica, irelevanta), de regula fac minim 7 ore pe saptamana. Ea: ‘nu, acum!’. Plm, acum stau cu tine la un birou si vorbim deci ‘acum zero minute!’. Cu varianta asta s’a declarat satisfacuta.
Cand mi’a zis sa dau camasa jos si am vazut o scurta surpriza in ochii ei am vrut sa’i zic ceva malitios despre alea zero minute de sport dar am trecut peste.

Si am mai aflat o chestie. Ca nu sunt slab! Mai planeta de obezi care imi spuneti din (aproape) toate partile ca mai trebuie sa mai pun chile pe mine! Rotita lu’ doctorita spune ca sunt in intervalul normal de masa carnoasa samfing. M’am aratat mirat si i’am spus ca stiam ca sunt slab...
- ‘inseamna ca nu mi’ai zis inaltimea corect’.
- ‘m’as mira sa mai fi crescut (am trecut de mult de varsta la care cresteam)’. Ma masoara – pouf! – am mai mult decat stiam. am 1.79~1.80. Deci sunt mai mare cu vreo 3-4 cm decat stiam... 3 cm conteaza! Si deci nu sunt slab. Chiar si cu noua inaltime intru in intervalul de normalitate cu lejeritate. Nu mai sunt fix in mijlocul intervalului ci la o treime. A naibii planeta de grasani ma f-te pe mine la neoron ca sunt slab.

Dar o am mica. Cu tot bairamul adiacent. Ameteli, ne-echilibru, scurte transpiratii subite, chestii. Noroc ca nu mai ametesc cand mi se face mare. Macar atat.

Si decat sa ma plimb sa ma caut de tot felul de posibilitati pe la sistemul medical autohton... lasati apa si sarea sa vina la mine! (adica apa de mare e fix ce mi’a recomandat doftora! Si cred ca are dreptate, am fost cam putin la mare anul asta.)

ps. usturoiul cica scade tensiunea. excelent – eu de vreo saptamana consum cu pofta ceva mai mult decat de obicei.
.

Un comentariu:

  1. ia-ti ulei de rozmarin de la plafar, si miroase un pic din el cand ai tensiunea mica. sau mananca chestii presarate cu rozmarin.
    si eu o am mica :)) la mine 9 cu 6 e absolut normala, se intampla sa-mi scada la 7 si atunci medicii se mira ca inca mai functionez. singura explicatie este ca vorba ta "am puteri" :))

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.