..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

joi, 18 august 2011

cautarea retardarii

.
Urmeaza o incorect dozata doza de marlanie.

Ea şi el se văd, se-adulmecă, îşi dau târcoale, se iau.
Ea, filosoafă până-n vârful unghiilor. El, exact genul care le-atrage pe intelectuale: puternic, (zice-se) potent, cam din topor, mai că-i vezi uleiul de motor pe sub unghii, aproape că poţi să-i pipăi muşchii pe sub gura slobodă. Excitant, mă-nţelegi. Numa’ bun să-l aduci pe calea cea bună.
Atâta doar că el nu se lasă adus, că nu-nveţi cal bătrân în buiestru.
(diacritica)

Cam tarziu.
In ultima luna am gasit scris de doua ori povestea ‘ceasta. In doua locuri, in doua moduri diferite. Esentialu’ acelasi: "ba nepoate, daca iti plac intelectualele finute si elegante pune ma mana si vorbeste ca gherlanu’, nu spune ca ti’au placut cartile de mic, si trage de fiare". Chit ca e o ocupatie cam retarda… te asezi in staul si misti ritmic cate ceva zeci de minute in sir. Zilnic. Dar aceasta ocupatie retarda te ridica la nivelul de eligibil pentru… intelectuale! Alaturi de corect dozate demonstratii de marlanie.

 Nu stiu ce este retarda in fond. Natura umana, femeia intelectuala sau natura femeiasca?

 Dar stiu ca nu’s singurul cu aceasta dilema.
Îmi plac femeile inteligente şi emancipate. (...) Totdeauna a fost o auroră falsă şi am închis ochii. (johny raducanu)

Pentru ca femeia inteligenta si emancipata este doar o iluzie a femeii inteligente si emancipate. Cum faci cativa pasi gasesti ca usile care acopera mistere sunt usi in spatele carora se afla zidul. Sunt usi de decor.  Decor... 

Misterul ei, acel mister care te intriga, te atrage, te inebuneste, iti blocheaza toate gandurile asupra ei... misterul care iti excita mintea... este doar mimarea existentei a ceva.

Daca afli prea devreme lipsa realitatii ceva'ului esti doar dezamagit. Din nou. Si din nou. Pana la cinism. Daca afli prea tarziu... se numeste ca esti deja indragostit. Suficient cat sa nu mai vrei sa accepti sa vezi ceea ce vezi.

Daca ar fi fost o corect dozata doza de marlanie... era doar cu plm.
.

4 comentarii:

  1. :)))) din pacate barbatii intelectuali nu se uita la femeile intelectuale, ei le aleg pe alea cu tzatze mari :)))
    iar femeile intelectuale ii aleg pe aia care-s mai bun in pat. din pacate barbatii intelectuali sufera prea mult de melancolii sau angst existential, ca sa faca mare branza :))
    si nu-mi zice ca tu esti exceptia intelectualului care se uita dupa intelectuale ochelariste si cu tzatze mici, pentru ca daca era asa, ai fi fost acum bine-merci intr-o relatie armonioasa cu o individa din specia asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. p.s. scoate naibii muzica aia care intra automat, ca-mi sparge timpanele de cate ori intru aici. plus ca ma duce cu gandul la un psycho.

    RăspundețiȘtergere
  3. cateva numere de telefon vrei pentru ca sa ai confirmarile contrariilor afirmatiilor tale despre mine? inclusiv despre tzatze!

    ok, voi schimba ordinea melodiilor. s'a mai plans cineva. :D

    intelectualii si tzatzele mari... era o poveste pe net: la 15 ani o cautam pe cea cu care sa ma inteleg perfect in planul ideilor, la 20 de ani cautam partenera de sex nebun, la 25 cautam sufletul pereche, la 30 o cautam pe cea cu care sa pot pune bazele unei familii superbe... la 35 caut o femeie cu tzatze mari. ca plm alea enumerate sunt deja iepurasii lu' mos craciun (el fiind al lor h hefner).

    de FIECARE data cand o femeie (cel putin) a parut a fi intelectuala bla-bla am vazut'o ca a ales un bivol. pentru a'si dovedi siesi forta probabil. pentru a dovedi altora ca poate... sau cel mai simplu: ca asa e natura umana. lor le plac meltenii (baietii rai), noua ne plac curvele. e felul naturii de a'si asigura o societate umana nediferentiata in clase intelectuale. moah ce teorii scot pe stomacul gol!

    RăspundețiȘtergere
  4. Orice discutie rationala despre femei, este un efort demn de o cauza mai buna (fie ele chiar si cu pretentii intelectuale)

    Orice argument (ca la manual) nu are nici o relevanta cand vorbim de femei si alegerile lor.
    Ce este valabil si evident pentru tine ca barbat este total neimportant pentru ea, ca femeie.

    Intotdeauna femeile aleg barbatul, nu tu pe ele . Iar preferintele lor se schimba in timp, in functie de statul social sau experientele anterioare. Ce au preferat azi ,dispretuiesc maine. :)

    Ia-le asa cum sunt si lasa-le pe ele sa aleaga.
    Nu insista niciodata la o femeie, indiferent de calitatile ei.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.