..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

sâmbătă, 12 iunie 2010

mica precizare

.
(am scris asta intr'un comentariu. si am pus si in post separat randurile, pentru a le gasi mai usor. plus ca aici le pot completa continuu)

daca musiu valery aduce in discutia lui sisif muschii, chiar cred ca nu am pierdut mare lucru necitind ceva scris de el. sau daca am citit nu'mi pare rau ca nu'mi amintesc.
adica daca tot vroia sa gaseasca utilitate in orice, putea macar sa spuna ca utilitatea in actiunea lui sisif ar fi fost o constientizare mai puternica (sau o perena reconstientizare) a actului sau de amestec in trebile zeilor. dar aici deja ma apropii de sartre care spunea ca astfel el era fericit.

eu spun insa la plimbare deoarece efortul nu'mi mai este atat de mare, tocmai pentru ca am constientizat inutilitatea actiunilor. dar inca le mai fac, din necesitati semiconstiente.
aleg sa uit pe jumatate ca actiunile sunt inutile, ca bolovanu' se va rostogoli din nou la vale. si aleg sa uit pe jumatate ca vreau sa urc bolovanu'. asa ca ajung sa ma plimb, vag amnezic, cu bolovanu' la deal, uneori.

revenind la ideea de pornire, la utilitatea anumitor acte (similare celui sisific), probabil ca ea ar putea fi gasita in faptul ca astfel mi se demonstreaza ca exista totusi in mine legaturi insistente cu natura umana (si altele decat tarele naturii umane, pe care am inceput de la un moment dat sa le practic, cu insistenta, dintr'un soi de cinism).
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.