..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

joi, 10 iunie 2010

Voi furati, noi nu platim

.
Stiti afisele acelea mari de prin oras care spun insistent “aici putea fi o parcare supraetajata cu banii care se pierd la buget din pirateria software”; “aici ar fi fost o gura de metrou daca nu se pierdeau 2 miliarde din evaziune fiscala”...

Propun sa le schimbam (corectam cu un spray):

Aici putea fi o parcare daca Adrian Nastase n’ar fi folosit politica pe post de sursa de 7 case si termopane!

Aici putea fi un bloc de locuinte daca X (Y, Z) n’ar fi folosit bugetul tarii pe post de sac fara fund!

Pentru ca in mod clar acestea sunt cauzele slabelor dotari de care avem parte (pe strazi, in scoli, in spitale). Si anume convingerile politicientilor ca bugetul tarii, este punguta lor cu doi galbeni, iara nu faptul ca folosind softuri piratate populatia devine mai capabila de a munci, permitandu’si sa invete sa lucreze cu un computer, putand sa invete acasa cum sa lucreze cu softuri de care nici macar firmele nu se pot atinge cu usurinta (autocad, photoshop, corel...).
Si in mod clar faptul ca micii intreprinzatori isi mentin afacerile pe linie de plutire evitand taxe aduce un plus de forta economica populatiei in ansamblul ei. Mult mai util din punct de vedere social decat cumpararea de masini de 3-4-5 sute de mii de euro de catre multi copii de politicieni.

Si mai ales ca mi se pare o minima rezistenta din partea cetateanului, ca atunci cand vede ca darile lui catre stat sunt ciordite de catre politicieni, sa evite sa mai plateasca! Mi se pare chiar o rezistenta de bun-simt!

Adica putem si noi pune afise “Cu cat furati mai mult cu atat platim mai putin!
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.