..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

marți, 12 octombrie 2010

Securitate mondiala de la...Microsoft!?

.
De la http://www.tehnopol.ro/index.html/article*id_6487-dArt.html aflam ca:

Calculatorul tau are probleme sau este virusat? Ti-ar putea fi interzis accesul la Internet "pana se face bine"! Cel putin, asta este planul actual al celor de la Microsoft. Compania americana propune un nou model de securitate pe Internet, aplicabil la nivel mondial, care este proiectat pentru a rezolva problema raspandirii infectiilor de la un PC compromis la alte PC-uri de pe web, potrivit www.incont.ro.
Proiectul este inspirat din modelul de sanatate publica si presupune ca fiecare PC sa aiba un "Certificat de Sanatate".
Pe certificat trebuie sa existe informatii ca PC-ul tau este sanatos, ca sa poti sa te conectezi la Internet. Altfel, stai pe bara!

O ce veste minunata! Idee de milioane. Mai io cred ca astia sunt corporatisti! Astia de la microsoft adica. Daca ar exista o metoda tehnica de determinare a starii de sanatate a computerului atunci ar exista si antivirusi perfecti. Pentru a determina daca un anumit comportament este dorit sau nu este nevoie de raspuns uman. Certificatul nu poate inlocui raspunsul uman.

Tocmai Microsoft propune la nivel mondial proiecte de securitate software! Incredibil! Fix ca in situatiile in care tiganii curatau strazile Bucurestiului, si cei doo clase mai mult ca trenu' ingrijesc de aplicarea legii (miliţisti si d'aia publici. gardieni si alti botigarzi)

Am cateva intrebari:
Cine decide daca al tau computer contine softuri dorite sau nu? (Microsoft, producatorul sistemului de operare, producatorii de antivirusi care declara ca periculoase softuri de ascultare a traficului – utile, folosite fara reavointa in propria retea?)
 Cine garanteaza ca asta nu devine o bresa de securitate de prima mana? (afectarea ceferticatului tintei/victimei ducand la scoaterea ei din reteaua publica)
Cine garanteaza ca ceferticatul ‘cela nu devine o metoda de control/supraveghere/intruziuni in viata personala? (softurile pe care le am instalate ofera o serie de informatii despre cine sunt, despre cum sunt eu)
Si cum iti restaurezi starea de sanatate a computerului fara acces la internet? Deoarece pe internet gasesti si removal tool’urile si update'urile pentru antivirusul tau, care evident inca nu a invatat si noul virus cu care te’ai molipsit.
Este taiat accesul la internet sau cel la retea? Oricare din raspunsuri duce la situatii hilare. Daca raspunsul este ‘ambele’, avem hilar la patrat.
Proiectul american de sanatate publica din care este inspirat planul acesta este vreun model de reusita sau este unul din cele mai proaste existente?
 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.