..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

marți, 19 octombrie 2010

Vivat democratia?

.
asocieri pe marginea unui articol.

Cercetatorii atrag atentia ca democratia nu este o baza, care odata instaurata ramane stabila pe termen lung. Majoritatea germanilor este de parere ca “cei de sus oricum fac ce vor”. Populatia germana traieste cu convingerea ca societatea se formeaza din clasa politica si restul. Singura modalitate de participare la procesul decizional este reprezentata de alegeri, dar intre timp, nici acestora nu le mai este atribuita aceeasi valoare de catre germani.

Hi! Si’mi aminteste asta de ideea de a’mi face licenta pe tema “Pervertirea democratiei prin forme falacioase de comunicare” – publicitatea (economica ori politica) – cauza majora a disparitei calitatii ca atribut dominant in structura produselor (economice ori politice). Titlu - pretext sub care voiam sa adun toate elementele care fac din democratie un sistem la fel de irealist ca si cel comunist.

In plus, problema demografica a Germaniei nu se gaseste in randurile imigrantilor. Mult mai grav ar fi, opineaza presa, ca germanii emigreaza in masa din propria tara si ca rata natalitatii este extrem de scazuta.

Cu natalitatea o stiam. Si ii inteleg. Dar unde 'mnezeilor emigreaza nemtii!? Asta ar trebui sa ne intereseze, nu?
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.