..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

joi, 11 august 2011

am puteri - din nou

.
Din categoria Am puteri bai! (as pune link catre ultimul articol de acest gen da’ mi’e lene sa’l caut)

Azi ajung acasa. Dau de mancare pisicii infometate. Discutam putin inainte de eveniment. Probabil ca i'am cerut scuze ca am tinut'o nemancata o zi intreaga, dar n'as fi prea sigur, cred ca mai degraba i'am zis sa mai aiba putina rabdare pana ii pun sa manance. Ea probabil mi'a zis ca eh, nu'i nici cea mai mica problema. Sau m'a injurat. Putin ma intereseaza. Oricum ma iubeste. Trecand prin camera mea (toate’s ale mele da’n fine) apas cu piciorul botonul de start al computadorului. Deschid fereastra, aranjez patul… si realizez ca nu s’a'ntamplat nimic din partea agregatului. Privesc monitorul – priza – triplul si am o intuitie: nu am curent. Din trei pasi sunt in bucatarie si clac! intrerupatorul. Fara efect. As vrea sa fie o siguranta dar banuiesc ca nu are cum – totusi deschid tabloul… toate arata ok. Iau un cleste izolat din camara si pornesc in jos pe scari catre tabloul casei. Chiar vreau sa fie de la tabloul acela problema, desi are niste sigurante in el stil russia (cu accent pe si) care nu prea au cum sa faca poc. Vreau sa fie de la panou pentru ca intuitia imi spune ca e zonala problema. Daca e e aici pot sa o rezolv eu, daca e 'de la ei'... Pe scari ma intalnesc cu vecinul no 1. La fix! Chiar mi’era tarsala sa sun la usa.  Il intreb despre curent. Trist: de cateva ore o zona mare este fara. Este adica suntem. Sunt tentat sa il tratez ca pe un iuzer: sa verific daca ceea ce crede ca se intampla este chiar ceea ce se intampla. Dar ma abtin.

Am ajuns totusi deja jos in fata casei. Arunc in jos o privire scurta cutiei cu maimute, dupa care o ignor. Bag patentul in buzunar si incep sa ma joc cu cainii. Le place sa ma muste de maini. Si numai de maini. Ii las sa se distreze si le spun ca's imputiti. Iar si'au marcat teritoriul in sus pe scari. I’as musca si eu da’s chiar prea murdari. Ma distreaza la nebunie privirea uimita a cainilor care se prind ca au fost muscati de.. un om(!).

Dupa cateva minute urc. Ma duc in baie sa ma spal pe maini. Ma spal gandindu’ma la cateva chestii:
-          Oare a anuntat cineva enelul sau se petrece acel fenomen social 'las’ ca fac ceilalti'?
-          Unde as putea sa anunt? Cel mai simplu ar fi la o televiziune ceva – sunt si mai receptivi decat aia de la enel – niste acrituri. Cat de amuzant e asta? Suntem intr'o lume in care ne e mai usor sa reclamam o problema televiziunii decat furnizorului de servicii. Si cu siguranta e mai eficient! Partea proasta e ca n'am internet si nu pot trimite mail! :))
-          Oare or fi unii care se feresc sa anunte pentru ca au probleme cu contractul? Oare te intreaba ce abonat esti si iti verifica situatia (daca tot faci scandal sa te puna ei la punct…)?

Opresc apa si aud un sunet ciudat. Boilerul (pe curent) suna ca si cand ar incalzi apa. In prima secunda ma gandesc ca poate e un efect termic al apei reci intrate peste cea calda prin tevile… dar vad becul rosu de incalzire aprins. Ma uit sus in si realizez ca aprinsesem lumina cand am intrat in baie! Nu observasem.

Doar am intentionat sa rezolv problema, am luat un patent si… m’am jucat cu cainii. Si gata: pouf!

(mi s’a’ntamplat de cateva ori sa repar servere doar intentionand sa mearga bine. Mai dificil a fost cand a trebuit sa explic ce au avut si cum le’am reparat. Cine m’ar fi crezut daca as fi spus: am puteri – intentionez! Am invatat asta de la Castaneda! si din fizica cuantica.)
.

8 comentarii:

  1. :)) mi se intampla si mie sa vreau ceva si sa primesc exact ce mi-am dorit.
    ultima dorinta ciudata a fost de fapt un gand: ma gandeam ca ar fi misto sa am canapea exact intr-una din nuantele de pe covorul meu. :D am gasit exact, dar exact aceeasi nuanta si la un pret pe care mi l-am permis.

    RăspundețiȘtergere
  2. ah! :(( deci nu pot fi un superherou pentru ca mai are cineva aceleasi puteri. drept care nu mai sunt puteri ci pur si simplu... chestii. abilitiati.

    RăspundețiȘtergere
  3. knock yourself out! n-ai decat sa-ti pui tu chilotii peste colanti si sa sari pe acoperisuri :)) o sa raman in umbra si n-o sa spun nimanui ca am aceleasi puteri :))

    RăspundețiȘtergere
  4. ok. am pus. iar in seara asta voi intentiona sa se faca noapte... ha! am reusit deja! :D

    maine voi intentiona sa avem o clasa politica cu frica de Dumnezeu! (daca vor sari toti sa'si cumpere buncare inseamna ca voi fi reusit si asta)

    RăspundețiȘtergere
  5. tuh. unii d'astia care se cred destepti cat sa invete pe altii spun ca daca iti vizualizezi goal-ul si il vizualizezi in mod realist...sansele sunt sa se intample cum vrei tu. Eu am tot chinuit-o cu parcarea cat mai aproape de casa. Dupa niste ani de scremete gemene cu o constipatie severa....de doua luni imi tot fac astia parcari amenajate langa bloc...cred ca nu mai vreau parcare...daca ma screm sa dispara...oare dispar? :))

    RăspundețiȘtergere
  6. uno: corect. aia care spun chestia aia in felul ala doar se cred destepti. niste superficiali de fapt.
    due: mai ie un trick. sa nu mai vrei ceea ce vroiai. si atunci obtii. saptamana trecuta am ajuns la aceasta perla de intelepciune. la mine functioneaza. ca saptamana asta iar a functionat. niste chestii pe care mi le'am dorit din adolescenta pana de curand, iar de curand imi trecuse... pouf - acum imi cad aproape din cer. (voi plati la ele un an, dar asta nu e relevant)
    tri: daca te scremi suficient de tare totul dispare. :D asta e adevarul ultim, piatra filosofala... enigma mundi...
    (tot io. andarcavar)

    RăspundețiȘtergere
  7. :)) pai vezi mah dushule ca ti s-a indeplinit dorinta? :)) cand or sa termine de construit, o sa se indeplineasca si dorinta ta de-acum :))

    RăspundețiȘtergere
  8. eu sunt denis -pericol public si stric tot ce ating, daaar unul din domnii casei doar daca se apropie sau atinge aparatu' electric, acesta incepe sa functioneze. Imi fac probleme cand pleaca din casa pe o perioada mai lunga de timp.
    asa ca te poti simti norocos si foarte folositor

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.