..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

marți, 2 noiembrie 2010

Carti in metrou

.
In cele ce urmeaza voi demonstra stiintific ca buda nu este singurul loc unde vin idei bune!

Păi căci de dimineata, in metrou, am ajuns la cristalizarea ideii care ma bantuie de ceva vreme (adica ma bantuia o idee, dar inca nu o conceptualizam, o simteam, dar nu stiam exact cum se formuleaza).
 
Si anume: in fiecare dimineata sa iau pe rand toti cititorii din vagonul intai (am o senzatie – poate subiectiva – ca acolo se strang cei mai multi cititori) si sa le spun in doua cuvinte cum li se termina cartile! Hu-hu-hu! 
Oamenii marii: moare – se sinucide. Nunta in cer – ufff, lapsus – parca o ia de nevasta, dar pe alta! Gestapo: mor o gramada, dar nu ei (daca e a lui sven). Sonata Kreutzer: moare, dar mai fericit decat fusese toata viata. Corporation bulletin – issues:  fac off, esti deja moarta!

La naiba, o gramada de mortaciuni prin cartile de azi!

Asta mai ales cand in prima data cand ajungeam si eu mai devreme la munca, metroul se apuca sa faca pauze de cate doua minute (anuntate) in ultimile 3 statii inainte de linia de sosire! Asa ca am inceput sa ma plictisesc. Si dupa ce m’am jucat cu tot ce am gasit la indemana am zis sa ma joc si cu ceilalti! Ho-ho!

Tare curios sunt sa le vad reactiile intr’o asemenea situatie, dar tare mi’e ca vor reactiona foarte cenzurat datorita asistenţei care in metrou pare sa induca o cat mai mare imobilitate de expresie.

Iar acum ma bate un gand similar: maine se pare ca voi merge la cinemotograf cu o multime de oameni si vom vedea un film la care m'am uitat de cel putin doua ori, recent. Si cum Mitica e genul care vorbeste liber in timpul filmului, ma gandesc sa ma asez langa el si sa'i spun cat mai multe replici (cele de efect) odata cu cei de pe ecran! Pentru asta chiar as mai vedea pana atunci filmul de inca doua ori ca sa retin cat mai multe! Sunt curios sa vad cat rezista si cum face cand se enerveaza! :D
 .

9 comentarii:

  1. cre ca iti cauti nitel un ochi vanat..la cinema pe intuneric o sa il gasesti precis :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) eu zic sa fie stereo, ca la ursu' panda

    RăspundețiȘtergere
  3. mda. vad ca brasovenii au idei in sincron... :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca te bagi si la rezumate scurte iti fac o lista cu carti si .....astept. Si nici nu-ti invinetesc ochiul. Decat daca nu imi va placea subiectul cartii, chestie care clar nu ar fi vina ta da' pe autor nu as avea unde sa-l gasesc.

    Merge?

    Multumesc anticipat :D

    RăspundețiȘtergere
  5. da, si uite - iti pot povesti din start pentru toata lista: nu moare nimeni!
    (e bine asa?)

    RăspundețiȘtergere
  6. mai rau de'atat! se iubesc!
    ...desi sunt mari sanse ca doar sa'si ofere stroke'uri potrivite pe drivere etichetate. fara anamneza!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce faci, te-ai apucat de citit Tranzactionala pentru ca indiferent ce alta carte ai fi inceput sa citesti ii stiai deja finalul ? :P

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.