..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 3 noiembrie 2010

snspa – domnia nesimtirii

.
 terminat facultatea. Sau simulacrul de.

Nu’mi dadura diploma (obtinuta prin examen de altfel): “vino la anu’!”.
Sau du’te si plateste la CEC o taxa suplimentara ca sa’ti dam o tzidula prin care…
Hai sictir!

Iar dupa un an si juma’ fac un drum pe la locul cu pricina.

Ca orice facultate la distanta care se respecta are la secretariat un program de gravide schioape: 2 ore dimineata tarziu (environ de 11) si 2 ore dupa masa tarziu, inainte de iesirea de la munca devreme (injur de 15).

Ca asta e specificul celor cu care comunica. Cei carora se adreseaza acest serviciu sunt acea clasa sociala care se trezeste tarziu dupa betii crunte prin cluburi de noapte, o freaca de plictiseala toata ziua prin magazine (sau facultati la distanta) si inainte de a da aglomeratia handicapatilor care merg la munca se retrag in barlog pentru un somn de refacere inaintea urmatorului iures nocturn.

Fix sistemul de nesimtire prin care omul era redus la individ in mod sistematic in... sistemul trecut. Punerea pe drumuri combinata cu imposibilitatea orarelor.

.

6 comentarii:

  1. + atitudinea zeflemista a secretarelor

    RăspundețiȘtergere
  2. si faputl ca ai nevoie de 3jde mii de stampile din colturi diverse de cladire..cand ai 10 minute suprapuneri de program...si cand le muiesti ca n-ai 3 zile de pierdut pentru toate stampilele ca esti venit de la mama dracului dupa un cacat de hartie pe care cine se respecta ti-o trimite prin posta...se uita urat la tine..facultate de cacat.

    RăspundețiȘtergere
  3. adicatelea io va trebui sa alerg prin birourile lor sa fac pe carausul in circuitul lor intern al documentelor?! ah, se pare ca vom avea lupte!

    RăspundețiȘtergere
  4. ei, tu te plangi? stai sa vezi cum e sa vii din celalalt capat al tarii pentru operatiunea de obtinere a diplomei...
    de rahat sistemul, mi s-a parut tot timpul ca n-am inteles eu bine povestea cu orarul birourilor, ca prea era aberant sa fie chiar cum scria pe usi! aproape n-aveai timp fizic sa-ti iei diploma in aceeasi zi.
    comédie mare, dom'le!

    RăspundețiȘtergere
  5. io ma plang?
    nu... nu ma plang. ci ma ridic impotriva.
    direct - le fac reclama, le fac zile fripte.
    indirect - vorbesc cu cei din jurul meu astfel incat sa se dezvolte o atitudine de respingere a acestor tipuri de comportament al institutiilor publice.

    RăspundețiȘtergere
  6. ps. era de filmat cum am facut pe prostul si pe surdul cu secretara (in stil colombo) obligand'o sa'mi repete ceea ce arunca suierat din coltul gurii, astfel vorbindu'mi din ce in ce mai putin repezit si mai limpede - pana cand a cedat, mi'a vorbit normal, si in plus mi'a dat ea direct o semnatura pentru care ma trimitea intr'o directie imprecisa.

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.