..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

luni, 19 octombrie 2009

Pilaf cu ciuperci – manual de utilizare


Am mostenit in frigider un ceva cu pilaf in el. Pilaf cu ciuperci.
De fapt nu e chiar mostenit, e din mancarea ramasa de la masa mare de saptamana trecuta.

Ieri am fost la cumparaturi. Si am luat tot ce mi’a facut cu ochiul. Drept care aseara am stabilit manualul de utilizare al pilafului din frigider. Iar azi l’am verificat, asa ca poate fi dat catre univers spre asimilare.

Avertizare: se lasa cu gemete si oftaturi. Mai ceva decat in pat… desi, sa fiu sincer, eu nu prea stiu cum ma manifest acolo. Nu din lipsa ci din motive de memorie. Unii uita la bautura, eu uit la sex. Asa cum altora li se rupe filmul la alcool mie mi se rupe la… splendoare in iarba.

Boon. Te asezi tu subiectul la masa. Inca nu se pune mana pe furculita. Se rupe un coltuc de paine frageda. Se trece cat de generos te lasa inima bucata de paine prin sosul de usturoi care troneaza regeste pe o extremitate a farfuriei sub forma de munticel (garlic sauce – heinz – pentru necunoscatorii de limbi straine). Este adevarat ca sosul este cam soft, dar exista contramasuri. Si chiar soft, nu stiu ce gama de e’uri pun astia, dar are un gust dementiant. Se imbuca painea cu sosul si imediat se indeasa in zona ramasa libera orezul. Cu ciuperci si legume, ce’o mai fi prin el. (aici se scapa cel mai des oftate, dar mai de suprafata, mai lejere). Dupa o perioada de masticatie egala cu delta x (provenit evident din te’unu minus te’zero), perioada in care aroma de usturoi dispare fiind prea soft (dupa cum am spus), se trece usurel varful furculitei prin hreanul (hame cu accent pe e). pe care le’am baut. Bineinteles se adauga in bolul alimentar care a pierdut deja aportul usturoiului. (aici oftate si gemete mai rare, insa mai de profunzime). Daca din emotiile care creeaza miscari mai putin controlabile furculita a intrat mai adanc in borcanelul cu hrean, adica a luat sa zicem o jumatate de furculita cu varf, se accepta exceptarea hreanului din ecuatia urmatoarei imbucaturi.

Recapitulare: paine, sos usturoi, orez, hrean. Si de la capat.

Pofta buna!

ps. borcanul cu hrean dupa doua serviri s'a (da, reflexiv) redus cu cca 30%. faceti voi calculele. cel cu sos de usturoi da semne ca ar mai rezista inca doua portii (deci o sticluta la 4 portiii).

pps. la masa de saptamana trecuta (ca tot am mentionat'o) am (re)aflat doo bance:

- cum face un elefant pe plan orizontal? - pai, tropa, tropa...
- cum face un elefant pe plan inclinat? - tropa, tropa cos de alfa!

- ce face apa la 90 de grade? - unghi drept!

...ca tatal meu avusese o placere cu matematica, si cativa veri, si eu... na, glume de oameni cu neuronul in patratele rotunde si cu volanase...

2 comentarii:

  1. Atunci iti va placea si asta, de la Costiman de pe blog:

    Isus catre discipoli: “In adevar va zic voua: y = 5×2 + 4x – 7″.
    Discipolii vorbesc putin intre ei, dupa care Petru se apropie cu teama
    de Isus si spune: “Isuse, iarta-ne, dar n-am inteles invatatura ta …”
    Isus suparat: “Pacatosilor, e o parabola!”

    RăspundețiȘtergere

spui, semnezi.