..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

duminică, 13 decembrie 2009

Obisnuinte, principii, globalizare. Si oi, fireste.


Obisnuintele ne dicteaza viata. (cine nu ma crede go find bruce lipton – the new biology - where mind and matter meet).

Iar dintr’un anumit punct de vedere principiile noastre (pentru cei care au asa ceva) sunt tot o colectie de obisnuinte. Obisnuinta de a valoriza conform unei anumite scari de valori, obisnuinta de a aborda dintr’o anumita directie unele evenimente, obisnuinta de a intelege intr’un anumit fel o serie de lucruri.

Insa psihologii de cacao ai zilelor noastre obisnuiesc (in masa) sa priveasca principiile ca fiind doar simple obisnuinte, considerand ca ele nu sunt nimic altceva, considerand ca platon era dus cu pluta total cand vorbea despre metempsihoza, si mai ales considerand ca arhetipurile lui jung nu au nimic de a face cu metempsihoza lui platon.

Asa ca te trezesti cu acesti psihologi cerandu’ti foarte senini si inocenti (mai precis infantili) sa renunti la principii, considerand ca iti cer sa renunti la obisnuinte. Fiindca da, au mirosit si ei ca schimbarea obisnuintelor de perceptie duce la schimbarea vietii. Si este mai simplu sa considere ca principiile nu sunt si altceva in afara de obisnuinte. Ca morala de par example este doar o obisnuinta cultural-sociala, si asa iata ca isi explica si de ce ar fi deosebiri intre valorile morale ale diferitelor culturi, societati. Si asa devine mai simplu pentru psihologi sa reconecteze un om la societatea de azi: schimbandu’i obisnuintele mentale, laolalta cu plivirea buruienilor-principii, contraproductive la nivel personal in babilonul actual.

Ignorand in ingustimea lor ca desi sunt contraproductive la nivel personal, principiile sunt cele feresc societatea anarhie, de violenta omniprezenta. Iar cu fiecare individ care renunta la principii, societatea umana se apropie de o banala turma animalica. (mancare, futere, dominare, cacare - o varianta a piramidei lui maslow)

Noroc ca nu au toti bani sa meraga la psiholog.

Ghinion insa ca exista mass-media. Dominata de imbecili cu aceeasi optica. Sau daca nu vrem sa le acordam atata credit, nici macar nu au aceeasi optica, nu sunt capabili de asaceva, ei au doar ingustime si’atat.

Asta e… cand pui la dispozitia oii informatii, cunoasteri, teorii pe care nu stie sa le coreleze cu altele, cand nu are cu ce sa le coreleze…

Ma refer la ideile renasterii cum ca omul ar fi deasupra lucrurilor, ca omul ar fi valoarea cea mai importanta (asta s’a transformat in aberatia drepturilor omului – aberatie, fiindca nu o iau in seama nici cei care au creat’o),
Ma refer la ideile lui freud care au dat pseudointeligentului, pseudocultului modern scuza pentru a nu respecta reguli de convietuire sociale, de a ignora efectele negative ale actiunilor sale (vezi imbecilii massmedia).
Si ma refer la cativa alti trepadusi in lumea cogitarii (sartre, voltaire de par example) care au insamantat idei in gandire care s’au dezvoltat in pretexte de a se juca de’a star trek pentru oaia de rand.

----------------------------------------------

Si oaia a inceput sa aiba pretentii. Becali (oaie, nu oier) a intrat in palatul kiseleff nr 1. (ca fenomen, nu ca individ).

Asa ca s’a inventat terorismul. Motiv pentru militarizarea societatii care rezulta din globalizare. Azi in america,/ maine in toata tara!... (se pare ca americanii din jandarmul / salvatorul lumii, au devenit cei care au nevoie sa fie salvati – si ma gandesc ca salvatorul cel mai cunoscut in istoria noastra este mama rusie… haha! - ete ce ziceti de corelarea asta?, la dracu', trebuia sa'l votam pe geoana!..., insa mai potent este tata china)

Asta nefiind suficient, s’a inventat criza. Asta motiv fiind pentru reducerea considerentelor de trai decent al individului. (fiindca traiul decent, la randul lui este un amalgam de obisnuinte mentale, consideram ca este un trai decent ceea ce suntem obisnuiti sa existe la scara larga…)

Acum incearca tu revolutionarea societatii (ataca aberatia asta de sistem democratic care inseamna manipularea oilor sau ataca aberatia de sistem capitalist care inseamna dominarea economica de catre cel ce are deja mai mult – adica fostii jefuitori colonialisti) sa vezi ce terorist no 1 vei deveni! (se pare ca mi’am gasit vocatia)


ps. si uite ca acum realizez ca maslow nu a avut nevoie de principii in modelul sau asa cum nici laplace nu a avut nevoie de dumnezeu in al sau...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.