..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

marți, 29 decembrie 2009

Outsourcingul si brandul

o
Poveste neireala.

Balauru’ cu sapte brate cacaracatita isi face castel. Ii da telefon lu’ altu' balauru’ cu sapte brate cacaracatita sa se puna pe treaba.

Balauru’ nr doi este, ca si primul, balaur modern. Cu brand cu rezonanta. Functioneaza pe baza de outsourcing.

Adica ii da treaba lu’ semibalauru’. Si isi opreste partea leului din punguta du doi bani.

Semibalauru’ ie si iel un tip cu viziuni moderne, cu dorinte de preamarire, de balaurire. Ceea ce inseamna ca are deja aceleasi apucaturi. Brand si outsourcing. Ia banu’ si da treaba altuia.

Asta inseamna ca constructia lu’ castelu’ ajunge de la semibalauru’ la minibalauru’.

Minibalauru’ este doar un bisnitar de trei lulele care care se invarte pe langa balauri in cautare de ciozvarte. Minibalauru’ n’are brand si nu foloseste outsourcing. El nu si’a impopotonat nesimtirea cu etichete de luat ochii. El este pe fata nesimtit si e convins ca asta e reteta perfecta. Probabil la un moment dat intamplarea il va ridica la rang de semibalaur – are suficiente atuuri. Asa ca acesta ia lucrarea, ia si el o partea leului din ce a mai ajuns la el... si o reorienteaza catre niste nenici alcoolici care pentru doo sute de saniuta vor veni si saptamana viitoare pe santier. Si vor face si instalatia electrica, si faianta, si gipscartonul. Varza.

Asa ajunge balauru' cu sapte brate si brand sa aiba castel facut de alt balaur brand... gigel pseudofaiantaru' alcolist de meserie.

Asta e povestea care a stat la baza multora din cladirile cu j’de etaje, moderne, sticloase. Care au trait fericiti pana la adanci batraneti premature. Inclusiv cea in care lucrez acum.

(ori sunt vedeta ori colegii aduna probe contra mea - ma pozeaza la sosire... oare o fac si la plecare?)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spui, semnezi.