Cetire. Jung. Spune ca a avut iremediabil probleme cu matematica si pe motiv ca “cel mai tare ma revolta principiul: daca a=b si b=c, atunci a=c”, intrucat a, b, si c erau din capul locului lucruri distincte ce nu aveau cum sa fie egale intre ele. Greseala grosolana de pedagog. Se vede treaba ca nu i’a creat simplul exemplu ca el si colegii lui sunt distincti, dar au varste egale...
Ma gandesc insa ca mai departe s’ar fi intalnit cu expresia “trei la a patra este egal cu noua la patrat”... si tot la revolta ajungea. La revolta lui patru si patrat care sunt mult prea similari.
Tot cetire. Fritz Reinmann in “formele fundamentale ale angoasei” afirma ca "depresivii cauta cea mai mare apropiere si cea mai puternica legatura posibile acolo unde tipul contrar, schizoid, cauta cea mai mare distanta si cea mai mare independenta posibile, (...) pentru schizoid distanta inseamna siguranta si independenta, in vreme ce pentru depresiv ea inseamna amenintare si parasire”.
Oh, mon ami, you’re a little bit wrong. Schizoidul si depresivul... nu sunt tipuri contrare. Ci sunt fachin complementare. Me voila en fleche and blod and skin and bones. Mama ei de treaba.
In rest... surprinzator de buna cartea.
Si revin. Ca am mai gasit. "in romanul sau "Oblomov", Gonciarov a prezentat in mod stralucit o astfel de dezvoltare" (dezvoltare depresiva, dependenta) Pardon. la Oblomov e vorba de un crack, de o rupere, nu de o dezvoltare. Si motivul schismei nu este prezentat, firesc, doar pentru ca musiu Gonciarov a vrut sa ma umple pe mine de frustrare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
spui, semnezi.